avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Executare silita

Intr-un dosar de executare silita se judeca contestarea executarii.
Aceeasi cauza a evoluat atat la judecatorie cat si la tribunal,dar in doua dosare distincte.
Cel de la tribunal s-a judecat in 3.05.2012 iar pe 12.05.2012 apare si motivarea hotararii care este irevocabila si fara comunicare catre parti
Cel de la judecatorie s-a judecat in 12.04.2012 iar motivrea hotararii apare pe 09.07.2012, fiind cu comunicare catre parti.
Hotararea de la tribunal nu admite contestatia la executare.
Hotararea de la judecatorie admite contestatia la executare si anuleaza toate actele intocmite in acest sens, solicitand reluarea licitatiei de adjudecare a unui bun imobiliar executat.aceasta hotarare este cu drept de recurs.

In baza hotararii de la tribunal adjudecatarul bunului executat a trecut la intabularea acestuia.
Mentiune: pe timpul judecarii cauzei la tribunal s-a facut referire ca mai este un dosar cu aceeasi cauza care se judeca la judecatorie si s-a cerut instantei sa tina cont sau sa astepte si motivarea hotararii de la judecatorie.
Lucrurile au evoluat insa asa cum am aratat mai sus.

Creditorul din dosarul de executare a mers la executor pentru a deboca suma de bani rezultata din licitatie, iar acesta a spus ca trebuie sa astepte pentru a vedea ce se intampla cu dosarul de la judecatorie.

Creditorul este parte in ambele dosare amintite,care repet au acelasi obiect si aceleasi parti.

Ce se va intampla in aceasta situatie?
Cel executat este obligat sa paraseasca imobilul executat?
Asteapta finalizarea si in dosarul de la judecatorie?
De care hotarare se prevaleaza cel executat?

Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 19:42, 11 Iulie 2012
Art. 322 pct. 7 alin. (1) C.proc.civ., sancţionează încălcarea principiului puterii lucrului judecat, atunci când instanţele au dat soluţii contrare în dosare diferite, dar având acelaşi obiect, aceeaşi cauză şi aceleaşi părţi, făcând astfel imposibilă executarea simultană a două hotărâri, întrucât fiecare dintre părţi se prevalează de hotărârea care îi este favorabilă, iar ieşirea din aceasta situaţie nu se poate realiza decât prin revizuirea şi anularea ultimei hotărâri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita niccos niccos Executare silita Intr-un dosar de executare silita se judeca contestarea executarii. Aceeasi cauza a evoluat atat la judecatorie cat si la tribunal,dar ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare bcory bcory Descriere speta: se finalizeaza in proces de partaj succesoral prin hotarare definitiva si irevocabila (curtea de apel) care mentioneaza in motivarea sentintei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Lucc Lucc O persoana e executata silit, face contestatie la executare impotriva creditorului. In cauza e introdus si adjudecatarul. Debitorul castiga in prima ... (vezi toată discuția)