avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata

O persoana e executata silit, face contestatie la executare impotriva creditorului.
In cauza e introdus si adjudecatarul.
Debitorul castiga in prima instanta, iar instanta dispune ca intimata sa plateasca cheltuielile de judecata.
In sentinta se refera peste tot la adjudecatar cu denumirea de adjudecatar, nu de intimat, intimat fiind numit doar creditorul.
Adjudecatarul in fapt nici nu a avut vreo culpa procesuala ca sa trebuiasac sa plateacsa cheltuieli de judecata.
la dispozitiv scrie asaȘ Obliga pe intimata s aplateasca contestatoarei cheltuieli de judecata.
Daca s-ar fi referit si la adjudecatar ar fi trebuit, dupa parerea mea sa se refere ca intimatele sa plateasca cheltuieli de judecata, si sa mentioneze in ce parte trebuie sa plateasca fiecare intimat.
Pe de alta parte pe portal just aparea contestatorul si adjudecatarul figura tot ca intimat.
ce spuneti, cine trebuie sa plateacsa cheltuielile de judecata, doar creditorul sau si adjudecatarul?
Nu sunt sigur daca sa fac apel cu privire doar la cheltuielile de judecata sau nu...

PSȘ Scrie asa in hotarare . ADMITE CONTESTATIA LA EXECUTARE IMPOTRIVA INTIMATEI x SI A ADJUDECATARULUI y. oBLIGA INTIMATA LA PLATA CHELTUIELILOR DE JUDECATA IN CUANTUM DE z LEI
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
Lucc, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:29, 5 Octombrie 2016
Intimat este creditorul. Acesta a fost corect obligat la plata cheltuielilor de judecata. In opinia mea nu aveti de ce sa formulati apel. Poate cel mult o cerere de lamurire dispozitiv (dar si aceasta cu mici sanse caci dispozitivul este clar).
Din dispozitivul hotararii-aceasta este partea din hotarare care se pune in executare-rezulta ca cel obligat la plata cheltuielilor de judecata este intimatul(creditorul).Dsipozitivul este foarte clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani dupa castigarea contestatiei Tisha89 Tisha89 Doresc sa imi recuperez banii propriti dupa castigarea contestatiei. Mai jos aveti decizia. Imi puteti spune, va rog, ce pasi trebuie urmati mai departe? Cui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua lamuriri va rog-explicatii incheiere vrica vrica Am facut o contestatie la executare pentru plata silita a unor cheltuieli de judecata in tru-un dosar in pretentii Urmatoarea pronuntare nu o inteleg ptrca ... (vezi toată discuția)
Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)