buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza certificatului de nastere emis de autoritatile Uk sa obtina certificatul de nastere romanesc al copilului din Romania?daca da ,ce acte trebuie prezentate si cam cit timp dureaza procedura? Si a 2 intrebare daca poate sa faca pasaport individual unui copil de 3-4 luni,sau daca poate sa-si puna copilu in pasaportul lui.Va multumesc mult!O:) zi buna!
cu informatiile astea...m-ati terminat. 7 ani daca nu iese din uk?chiar asa?nu am stiut ca au o legislatie atat de dura. imi pare rau.chiar daca tatal este cetatean englez?. Nu vreau sa va contrazic dar in general legislatiile occidentale protejeaza copiii. Eu am avut o speta cu un copil nascut in Romania, din tata cetatean german si a obtinut imediat certificat de nastere si pasaport ( si toate acestea obtinute repede prin ambasada Germaniei!!!......deci sa admiram a nu stiu cata oara poporul si sistemul german).
av. Schwarz
Pai atunci sa admiram si sistemul roman, colega! Tot a nu stiu cata oara!
Poporul, poate nu, ca cetateanul ala german si-a luat avocat si a fost la ambasada, a rezolvat! La fel poate proceda si un roman, sistemul ii permite.
Doar ca...
Dupa cum spuneam, sa admiram sistemul roman!
bunà ziua!!! Sunt o mama care are un copil nascut in italia de 2 ani. Vreau sà stiu unde pot sà fac in romania certificatul de nastere si documenteim trebuie. multumesc
Acte căsătorie
Claus1988
Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)