avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere romanesc copilului nascut in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere romanesc copilului nascut in strainatate.

buna ziua.ma numesc natalia (cetatean r.moldova)si am un copil de 3 luni nascut in uk.sotul meu vine in Romania in viitorul apropiat singurPoate pe baza certificatului de nastere emis de autoritatile Uk sa obtina certificatul de nastere romanesc al copilului din Romania?daca da ,ce acte trebuie prezentate si cam cit timp dureaza procedura? Si a 2 intrebare daca poate sa faca pasaport individual unui copil de 3-4 luni,sau daca poate sa-si puna copilu in pasaportul lui.Va multumesc mult!O:) zi buna!
Cel mai recent răspuns: ale7 , utilizator 16:48, 27 Aprilie 2009
cu informatiile astea...m-ati terminat. 7 ani daca nu iese din uk?chiar asa?nu am stiut ca au o legislatie atat de dura. imi pare rau.chiar daca tatal este cetatean englez?. Nu vreau sa va contrazic dar in general legislatiile occidentale protejeaza copiii. Eu am avut o speta cu un copil nascut in Romania, din tata cetatean german si a obtinut imediat certificat de nastere si pasaport ( si toate acestea obtinute repede prin ambasada Germaniei!!!......deci sa admiram a nu stiu cata oara poporul si sistemul german).
av. Schwarz
pai nici unu din noi nu este cetatean englez si nici nu are ILR ,doar in cazul asta copilu nascut aici ia automat cetatenie.
Pai atunci sa admiram si sistemul roman, colega! Tot a nu stiu cata oara!
Poporul, poate nu, ca cetateanul ala german si-a luat avocat si a fost la ambasada, a rezolvat! La fel poate proceda si un roman, sistemul ii permite.
Doar ca...
Dupa cum spuneam, sa admiram sistemul roman!
bunà ziua!!! Sunt o mama care are un copil nascut in italia de 2 ani. Vreau sà stiu unde pot sà fac in romania certificatul de nastere si documenteim trebuie. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie Claus1988 Claus1988 Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)