avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cupoane CFR pensionari
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cupoane CFR pensionari

Buna ziua,
Prin L341/2004 (legea recunostintei) beneficiez de foi de drum pe CFR.
Sunt si pensionar pentru limita de varsta din 2009; nu am primit cupoanele de calatorie CFR niciodata.
Exista acte normative care reglementeaza aceasta, sau este un abuz al Casei de pensii !?
Multumesc.

proalert din Brasov
Legea147/2000



ART. 1

(1) Pensionarii din sistemul asigurarilor sociale de stat, din sistemul de pensii si asigurari sociale pentru agricultori, precum si pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurari sociale beneficiaza anual de 6 calatorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru calatoriile la trenul de persoane clasa a II-a, la transportul intern in comun.

(2) Persoanele prevazute la alin. (1) care nu au posibilitatea sa calatoreasca pe calea ferata beneficiaza optional de 6 calatorii simple cu reducere de 50% la transportul intern, auto sau naval, in comun intre localitati.

(4) De facilitatile prevazute la alin. (1) si (2) nu beneficiaza pensionarii care au dreptul la calatorii gratuite stabilite in baza altor prevederi legale.
Multumesc !!!

proalert
Stimate D.le CARP,

Multumesc pentru informatii.
Dar L341/2004 republicata, la Art. 5 alin (2) precizeaza: "Drepturile acordate conform prezentei legi nu sunt considerate venituri, nu se impoziteaza si nu afecteaza acordarea altor drepturi" !
Se aplica acest alineat (2) ?, sau este facultativ !!!

proalert din Brasov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupoane gratuite pensionar diana24 diana24 Buna ziua, Bunicul meu imi poate da cupoanele gratuite pt CFR? Am inteles ca se face o imputernicire la notar. Aceasta imputernicire este valabila si daca ... (vezi toată discuția)
Cupoane talon beneficiar legea nr. 147/2000 Apetroaei Milica Apetroaei Milica Buna ziua Am si eu o intrebare \"pensionarii medicali \" au dreptul la Cupoan Talon beneficiar Legea nr. 147/200. Sunt pensionata medical din 29 dec. 2009 am ... (vezi toată discuția)
Cine poate folosi tichetele de calatorie? mucuta gheorghe mucuta gheorghe Eu sunt pensionar.Poate calatori sotia mea ,cu trenul sau auto,folosind tichetele mele de calatorie?Multumesc pentru raspuns, (vezi toată discuția)