avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restituire spor de ... dispozitiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restituire spor de ... dispozitiv

Am castigat sporul de dispozitiv la prima instanta. Vom primi banii in viitorul apropiat retroactiv, din 2005. Intrebarea este... ce se va intampla daca pierdem recursul?... Vom restitui bani, nu?...X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 18 Februarie 2009
Imi pare rau, dar nu ati inteles ce am scris. Desi am depus adeverinta cei de la Casa de pensii trecut in decizia de pensionare ca nu am depus aceasta adeverinta. O minciuna ce nu are margini. Norocul mamei mele a fost ca am depus adeverinta, asa cum prevede Ord. nr. 687/2006 si avem confirmarile de primire si cu continut declarativ, atat de la Casa de Pensii Judeteana cat si de la Casa de Pensii Locala. Repet, am depus dar mama mea a primit raspuns ca nu am depus. Asta e . Acum ne judecam.
Este adevarat dar exista un precedent.
avocattop a scris:

Imi pare rau, dar nu ati inteles ce am scris. Desi am depus adeverinta cei de la Casa de pensii trecut in decizia de pensionare ca nu am depus aceasta adeverinta. O minciuna ce nu are margini. Norocul mamei mele a fost ca am depus adeverinta, asa cum prevede Ord. nr. 687/2006 si avem confirmarile de primire si cu continut declarativ, atat de la Casa de Pensii Judeteana cat si de la Casa de Pensii Locala. Repet, am depus dar mama mea a primit raspuns ca nu am depus. Asta e . Acum ne judecam.

Daca eu am inteles gresit ceea ce ati scris, imi cer scuze!
In privinta deciziei de pensie, aceasta are o forma stabilita prin act normativ, forma ce nu permite mentionarea adeverintelor care au fost sau nu avute in vedere la calculul pensiei. Prin exceptie, casele de pensii motiveaza modul de luare in calcul a sporurilor evidentiate in adeverinte; presupun ca este cazul mamei dvs. in privinta adeverintei ce cuprinde sporul pentru munca prestata in timpul noptii.
Nu vad de ce va mai judecati, consilierul juridic trebuia sa solicite termen pentru solutionarea cauzei pe cale amiabila si sa trimita dosarul la casa locala de pensii pentru emiterea noii decizii de pensie!
Consilierul nu s-a prezentat in aceea zi in instanta.Cand mama mea a iesit la pensie anticipata , consiliera a spus ca daca vine cu adeverinta se rezolva. Instanta a incuviintat sa se efectueze o expertiza contabila si urma ca unitatea la care s-a lucrat sa emita o adeverinta . Acest lucru se intampla in 2006 pana sa intre in vigoare ORD. 687/2006. Unitatea a eliberat o adeverinta si pt. ca au exista probleme in sensul decaderii din proba cu expertiza daca nu platea si consiliera nu s-a mai prezentat sa spuna sau sa depuna un inscris din care sa reiasa cumva acorsul de astinge litigiul, mama mea a facut o cere de renuntarte la judecata deoarece nu platise pentru expertiza.Si am mers la Casa de Pensii cu adevertinta.
Dupa intrarea in vigoare a acestui ordin enuntat, unde se regasea ca anex si cererea tip am mers din nou la unitatea respectiva si am solicitat o noua adeverinta conf. ord.
am depus din nou
Pana la acel moment a durat ceva, ca mama mea a iesit la limita de varsta intre timp, atat de mult a durat si nu au raspuns
Ne-am interesat la Casa de Pensii daca mai trebuie sa depunem ceva. Se spunea merau asteptati acasa raspunsul . Cand a iesit deci. de pensie la limita de varsta am observat ca o anunta in felul urmator,, deoarece nu ati depus adeverinta pentru calcularea sporului de noapte nu s-a putut lua in calcul"
Va dati seama ca si-au batut joc
Am depus diligente si nu am primit nici macar un raspuns .Dupa aceea am actionat in justitie.Exista dovezi de comunicare si confirmari de primire , plus continut declarativ cu ce documente am trimis, inclusiv aceste adeverinte, in primul format si in cel de-al doilea asa cum cere ordinul 687/2006. Ce credeti dupa d.-str. e normal sa se intample asa. Te mint in fata. Ce sa mai zice de justitiabil. E u nu am lucrat pe aceasta ramura de drept, insa am facut toate diligentele. Astept un raspuns de la colegii ce au avut astfel de cauze.
Buna ziua. Am castigat in prima instanta sporul de dispozitiv 25% retroactiv si pentru viitor, iar in recurs Curtea de apel a admis recursul formulat, deci mi-a respins acest spor. Acum sunt pus in situatia de a restitui banii.
Imi poate spune cineva daca refuz sa semnez angajamentul de plata si astept sa ma dea institutia in judecata pentru recuperarea sumelor am sanse sa castig acest proces sau sa-l lungesc 3 ani pana cand intervine prescriptia?
In institutia in care lucrez sunt multe persoane, personal contractual, care beneficiaza de acest spor din 2007 pe baza unei sentinte definitive si irevocabile.
Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie- plata pe post ika ika Buna ziua, Am primit decizia de pensionare in data de 02.06.2009,in data de 04.06.2009 am depus la CJP bz, o adeverinta cu salariile brute incasate lunar ... (vezi toată discuția)
Adeverinta spor de noapte Eva_56 Eva_56 recalcularea punctajului mediu anual avand in vedere indemnizatiile si sporurile de care am beneficiat in perioada 01.02.1988-01.04.2001 in baza adeverintei ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta refuzata dodo2009 dodo2009 Buna seara, Am obtinut in instanta prin medierea partilor, grupa 1 de munca, dar casa de pensii nu vrea sa recunoasca hotararile definitive obtinute prin ... (vezi toată discuția)