avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea: acum vreo 2 luni, m-am angajat la o firma, iar la semnarea contractului mi s-a zis ca voi primi un exemplar, pe care nu l-am primit pana acum. Zilele trecute mi-am dat demisia, si am cerut acel exemplar al contractului, sa pot formula cererea de demisie. Imi amintesc foarte bine ca la semnarea contractului am citit si am retinut ca perioada de preaviz e de 5 zile, insa acum cand l-am primit ( prin fax,pentru ca nu lucrez la sediul central) acolo apare 15 zile, insa se observa ca a fost completat ulterior.
As merge la directia muncii sa solicit sa vad contractul, dar nu stiu daca se poate, si nici nu pot lipsi de la firma. Ma puteti ajuta cu un sfat ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cristina20 , utilizator 19:34, 9 Ianuarie 2009
Poate ati observat 5 zile la perioada de proba.
Contractele sunt standard si cu greu se poate crede ca a fost scrise doar 5 zile la perioada de preaviz.
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa. Prin urmare, potrivit art.79 alin.4 C.mun., termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

Puteti sa solicitati ITM-ului o copie de pe c.i.m. al dvs inregistrat la ei.

Initial era trecut 5 zile, atat la perioada de proba, cat si la cea de preaviz, iar acum apare 15 la toate 3 ( proba,demisie si concediere).
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract de munca vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca SALVIA SALVIA Ce trebuie sa faca un angajat ca sa-i fie inregistrata cererea de demisie? Cunosc o situatie in care patronii au rupt aceasta cerere si totusi persoana nu vrea ... (vezi toată discuția)