avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... competenta instantelor judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

competenta instantelor judecatoresti

Buna ziua, v-as ruga sa-mi raspundeti, daca se poate , la urmatoarea intrebare:
Daca sunt din Bucuresti cu domiciliul stabil in Bucuresti dar vreau sa ma alatur unui grup de reclamanti (intr-o cauza comuna) din alta localitate...este legal? E posibil sa nu fiu primita datorita competentei instantei- domiciliul in alta locatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriadna , utilizator 10:46, 12 Iulie 2012
Relevant este domiciliul pârâtului şi nu cel al reclamantului. Art. 5 din codul de procedură civilă prevede faptul că cererea de chemare în judecată se depune la instanţa de la domiciliul pârâtului. Pentru situaţia în care domiciliul pârâtului este necunoscut sau nu se află în ţară, cererea poate fi făcută şi la instanţa de la domiciliul reclamantului.
Bun.Multumesc mult pentru raspuns,nu am precizat insa, faptul ca paratul este MECTS si probabil si o universitate din Bucuresti.
Sau poate ca universitatea este chemata in instanta ca garant sau nu stiu cum se cheama.Imi cer scuze, nu prea cunosc termenii de specilalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in garantie! cata26 cata26 Buna ziua!As dori si eu sa stiu daca vreau sa chem in garantie 2 persoane unde se va desfasura procesul?Mentionez ca eu locuiesc in orasul x,una din persoane ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ johntvn77 johntvn77 Sunt din Constanta si intentionez sa actionez in contencios Ministerul Educatiei si o Universitate din Bucuresti (care de trei ani nu imi elibereaza diploma de ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala doru6 doru6 Conform NCPC daca paratul locuieste in strainatate si nu are resedinta in tara, unde se introduce cererea de chemare in judecata? Conform vechiul cod art. 6 ... (vezi toată discuția)