avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul legal

buna ziua , am si eu o nelamurire privind concediul legal pentru anul 2012 , eu vreau sa imi iau 4 zile din CO pe 2012 , d-na de la personal imi spune ca nu pot sa imi iau mai putin de 15 zile .... pot s-au ......si de ce nu pot .....va multumnesc....
Cel mai recent răspuns: natty1954natty1954 , utilizator 12:17, 12 Iulie 2012
Art 148 (5)/Codul muncii: În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt

Din raspunsul doamnei de la Personal... reiese ca se poate lua concediu de odihna fractionat, dar o transa sa fie obligatoriu de min 10 zile (nu 15 cat a precizat)
Si nu este neaparat ca transa de 10 zile sa fie prima luata
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna 2021 ionela11 ionela11 Buna ziua, Cum ii pot demonstra salariatului sa inteleaga ca din totalul zilelor de concediu pe an prima transa este de 10 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna eminence eminence Buna ziua, din cate am inteles codul muncii ne obliga sa ne luam concediu minim 10 zile legate. Mie nu-mi convine deloc, eu prefer sa iau concediul in ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna kumpel kumpel Va rog sa ma lamuriti in ce priveste acordarea concediului de odihna in urmatoarele cazuri: 1)- o persoana nou angajata poate pleca in concediu de odihna dupa ... (vezi toată discuția)