avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu de odihna 2021
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu de odihna 2021

Buna ziua,
Cum ii pot demonstra salariatului sa inteleaga ca din totalul zilelor de concediu pe an prima transa este de 10 zile lucratoare consecutive,

..de exemplu am un salariat care are deja 10 zile lucratoare consecutive in luna iulie si mai vrea si in noiembrie inca 10 zile consecutive, zilele din noiembrie consecutive nu este de acord angajatorul cu ele....

multumesc
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 16:02, 12 Iulie 2021
Unde este reglementat faptul ca prima prima transa de CO este de 10 zile lucratoare consecutiv ?
La Art. 148. [programarea concediului de odihna] - Codul Muncii
(5) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Articolul citat nu mentioneaza " prima transa" ..... in opinia mea, pe cale de interpretare, cel putin o transa de CO trebuie sa aiba minim 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt. Transa de 10 zile poate sa fie prima sau a doua sau fie prima, fie si a doua etc.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
am inteles....multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar o singura zi de concediu Korleone Korleone Buna ziua, am o intrebare: pot sa mi iau o singura zi de concediu de odihna ? Angajatorul mi-a zis ca daca vreau concediu, minimul e de 10 zile conform legii, ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea celor 10 zile de concediu de odihna nataliaptw nataliaptw Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul planificarii fractionate a concediilor de odihna, angajatul este obligat sa isi ia 10 zile de ... (vezi toată discuția)
Concediul legal natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua , am si eu o nelamurire privind concediul legal pentru anul 2012 , eu vreau sa imi iau 4 zile din CO pe 2012 , d-na de la personal imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)