avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Solicitare concediu fara plata la terminarea CCC ca PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Solicitare concediu fara plata la terminarea CCC ca PFA

Buna ziua,

Nu stiu daca s-a mai confruntat cineva cu situatia asta :
Sotia mea a terminat perioada de 1 an de CCC la 01.07.2012; anterior ea a obtinut venituri doar din activitatea de PFA (care e inchisa acum).

Daca doreste sa beneficieze de concediu fara plata conform legii care se acorda pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, cui trebuie sa se adreseze si care e procedura .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:26, 12 Iulie 2012
Nu trebuie sa se adreseze nimanui, poate sta acasa cat doreste daca isi permite.
1. Pentru ca aceasta perioada de concediu fara plata sa fie considerata stagiu de cotizare trebuie sa fie evidentiata in mod legal.

2. De aceea v-am recomandat, nu demult, sa luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala care va poate da cel mai competent raspuns.
Domnule T.V. dati-mi voie sa am o retinere referitoare la competentele oamenilor de la respectiva agentie, si v-o spun din proprie experienta; Mi-au trebuit 7 scrisori oficiale si cam tot atatea luni de zile ca sa obtin un calcul corect al indemnizatiei CCC, date fiind particularitatile cazului. O sa ma adresez AJPIS dar as fi dorit si o alta parere, eventual cineva care s-a lovit de o situatie similara.
Va multumesc
1. Cam aveti dreptate dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la drepturile dvs.

2. Parerile noastre nu tin loc de baza legala pentru cei care decid, in speta AJPIS.

3. - De aceea eu va recomand sa luati legatura si cu ANPIS, forul superior al AJPIS, si cred ca acolo veti gasi persoane mai competente sa va raspunda la intrebari.

- Intrati pe:
anps@prestatiisociale.ro
www.prestatiisociale.ro
si purtati o corespondenta cu ANPIS pentru ca eu sunt sigur ca exista o solutie la problema dvs. si ea poate fi data numai de cei care sunt platiti pentru a rezolva asemenea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 completata si modificata puni puni buna ziua. am intrat in CIC in octombrie 2011. in urma modificarii legii 111/2010 nu am primit indemnizatia marita asa cum as fi avut dreptul, de la 75% la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la stimulent de insertie? anemari82 anemari82 Daca eu sunt soldat profesionist,am dreptul la stimulent de insertie daca am 2 luni de scoala si 5luni lucrate, precizez ca sotia nu lucreaza si nu are dreptul ... (vezi toată discuția)