avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 completata si modificata

buna ziua. am intrat in CIC in octombrie 2011. in urma modificarii legii 111/2010 nu am primit indemnizatia marita asa cum as fi avut dreptul, de la 75% la 85%. m-am adresat inspectoratului teritorial de munca si mi-au spus ca am intrat in CIC cu o indemnizatie minima si acesta ar fi motivul. in lege eu nu am vazut sa fie stipulat asa ceva si v-as ruga sa-mi spuneti unde sa ma adresez pentru lamuriri. media veniturilor mele pe anul dinaintea intrarii in concediu este de 807 lei, in consecinta as avea dreptul la indemnizatie marita. va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:27, 17 Decembrie 2012
1. ITM nu are atributii in legatura cu indemnizatia pentru CCC, trebuia sa va adresati Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) , cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. - Daca media veniturilor nete pe cele 12 luni este de 807 lei atunci 85% din aceasta medie este de 686 lei.
- Conform Legii 166/2012 trebuie sa vi se recalculeze si dvs. indemnizatia pentru CCC incepand cu data de 1 octombrie 2012.
- Adresati-va AJPIS si daca raspunsul este tot negativ faceti o sesizare la ANPIS pe adresa de e-mail: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare optiune cic fata de angajator CrisDrg CrisDrg Buna ziua. Ma gasesc intr-o situatie particulara in ceea ce priveste durata CIC. Optiunea fata de angajator a fost facuta pe durata unui an, insa dosarul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil penesmaria penesmaria Buna ziua! Spuneti- mi, va rog, cum sa procedez in urmatoarea speta? In februarie 2015 am nascut gemeni. Mentionez ca am lucrat si beneficiez de ICC. In anul ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in cic ramiha ramiha Buna ziua, Va rog lamuriti-ma si pe mine: se suspenda plata indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele situatii: - in timpul CIC, incasez ... (vezi toată discuția)