avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alte venituri in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alte venituri in CIC

Buna ziua,

Va rog lamuriti-ma si pe mine: se suspenda plata indemnizatiei de crestere a copilului in urmatoarele situatii:

- in timpul CIC, incasez dividende (sunt asociat unic si administrator intr-o firma)
- in timpul CIC firma mea realizeaza venituri
- in timpul CIC obtin venituri din chirii

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andreea_adomnitei , utilizator 08:46, 20 Ianuarie 2015
Niciunul din cazurile expuse de dvs nu duc la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC ...
Buna ziua. In cazul in care un angajat are 2 locuri de munca, poate intra in concediu de crestere copil prin suspendarea doar a CIM de la profesia de baza iar CIM cu timp partial sa il reduca sa spunem la 1 ora/ zi si venituri < 3000 lei/ an si astfel sa incaseze indemnizatia de CCI fara ca aceasta sa fie suspendata ulterior? 3000 lei venituri face referire la venituri brute? Multumesc.
Teoretic poate , intrucat in lipsa noilor Norme de aplicare a OUG 111/2010 , din interpretarea legii s-ar putea deduce ca este posibil asa ceva.

Insa, cel mai bine intrebati la AJPIS sau la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) - anps@prestatiisociale.ro
Va multumesc!
Am scris e-mail si apoi am sunat la ANPS. Raspunsul a fost - verbal - case poate, dar trebuie suspendate toate contractele apoi reactivate astfel incat sa ramanem cu veniturile /an sub acel plafon de 3000 ron. Astept si raspunsul lor scris.
Ultima modificare: Luni, 19 Ianuarie 2015
andreea_adomnitei, utilizator

Alte discuții în legătură

Salar minim 3000 ron Angie2018 Angie2018 Buna ziua, Am o nelamurire referitor la salarul minim de 3000 lei in constructii. Avem un cod caen principal care nu necesita majorarea salariilor ... (vezi toată discuția)
Incetare cim si indemnizatia de insertie Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. O angajata a revenit la lucru din CCC inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului. Dupa o luna de lucru si-a dat demisia si dupa o alta luna ... (vezi toată discuția)
2250 lei Rusul Rusul Intentionez sa infiintez un mic srl neplatitor de tva,vanzari.eu ca asociat,daca ma angajez la firma mea pot beneficia de acea subventie de 2250 lei/luna timp ... (vezi toată discuția)