avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificare optiune CIC fata de angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificare optiune CIC fata de angajator

Buna ziua.
Ma gasesc intr-o situatie particulara in ceea ce priveste durata CIC. Optiunea fata de angajator a fost facuta pe durata unui an, insa dosarul catre Prestatii sociale a fost depus si acceptat pe o durata de 2 ani. Plata indemnizatiei este asadar realizata conform optiunii de 2 ani (maximul plafonat de 1200 lei). Angajatorul refuza sa prelungeasca CIC pana la 2 ani (facand referire la articolul de lege conform caruia optiunea nu poate fi schimbata), in ciuda deciziei celor de la Prestatii sociale, sugerandu-mi sa optez pentru concediu fara plata pentru cel de-al doilea an.
Daca ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste modalitatea prin care pot beneficia de indemnizatie si in cel de-al doilea an sau recalcularea acesteia si plata retroactiva (aferenta unui singur an, daca altfel nu se poate - daca aleg versiunea angajatorului de a solicita neplata pentru cel de al doilea an).
Are angajatorul dreptate? Schimbarea optiunii este imposibila si fata de el sau doar fata de cei de la Prestatii Sociale?
Multumesc pentru orice lamuriie!
Cristina D.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:18, 22 Aprilie 2016
1. Este si vina dvs. ca ati completat gresit cererea pentru indemnizatie pentru CCC si este si vina celor de la Primarie si de la AJPIS ca nu au vazut ca dvs. aveati CCC aprobat de angajator pentru pana la varsta de 1 an a copilului.

2. De aceea va recomand sa intrebati direct la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Legea va da dreptul sa optati pentru CFP pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil .

AJPIS v-a aprobat dosarul de CCC pentru 2 ani sau 1 an ?
CrisDrg a scris:
...Optiunea fata de angajator a fost facuta pe durata unui an, insa dosarul catre Prestatii sociale a fost depus si acceptat pe o durata de 2 ani. Plata indemnizatiei este asadar realizata conform optiunii de 2 ani (maximul plafonat de 1200 lei)....

Fiind o situatie neprevazuta in OUG 111/2010 am recomandat sa se adreseze ANPIS.
Solutia poate fi gasita si fara ajutorul ANPIS-ului.
Care ar fi solutia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire indemnizatie conform ordonantei 111/2010 completata si modificata puni puni buna ziua. am intrat in CIC in octombrie 2011. in urma modificarii legii 111/2010 nu am primit indemnizatia marita asa cum as fi avut dreptul, de la 75% la ... (vezi toată discuția)
Cerere de indemnizatie gresita marilenapopescu marilenapopescu Buna ziua, La inceputul lunii februarie am completat la primarie o cerere de indemnizatie copii (gemeni) si din greseala, graba, oboseala (eram dupa o luna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc sasugabriel sasugabriel buna ziua, sotia mea este titularul unei intreprinderi individuale care a realizat profit anul trecut si anul in curs dar a nascut recent si vreau sa intreb in ... (vezi toată discuția)