avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cerere de indemnizatie gresita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cerere de indemnizatie gresita

Buna ziua,

La inceputul lunii februarie am completat la primarie o cerere de indemnizatie copii (gemeni) si din greseala, graba, oboseala (eram dupa o luna si ceva de nopti mai mult nedormite) in loc de 1 an cat ar fi trebuit sa bifez ca doresc indemnizatia, am bifat 2 ani iar lucrul acesta ma afecteaza foarte tare dpdv financiar . Pot face dovada cu documente eliberate de angajator ca nu am avut niciun moment intentia sa stau 2 ani. Am sunat si am umblat atat pe la asistenta sociala ilfov cat si la ministerul muncii pentru a cauta o solutie de corectare a situatiei dar nu am gasit intelegere.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o opinie, un sfat, orice...!!!!
Cel mai recent răspuns: marilenapopescu , utilizator 14:47, 23 Aprilie 2015
1. Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este singura care va poate da o solutie in sensul daca va admite sau nu sa modificati cererea.

2. Este dificil deoarece trebuia sa fiti foarte atenta cand ati completat actele pentru CCC.

3. Puteti incerca o intrebare si la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
Mi se pare incredibil ca nu gasesc intelegere, omenie, empatie... sa corectam o nenorocita de hartie pt doi copii de cateva luni. Pe lumea asta doar moartea nu o mai intoarce, dar in rest... toate se rezolva. Cum de in situatia asta nu se mai poate face nimic?!?!?
1. Asa cum v-am spus mai sus incercati la ANPIS poate acolo este cineva mai intelegator.

2. Cred ca va poate ajuta daca dovediti ca la angajator ati facut cerere pentru CCC pana la varsta de 1 an. Succes!
Va multumesc din suflet pr raspuns.
Am fost la asistenta sociala si la minister cu 6-7 documente din care rezulta acest lucru si nimic. Raspuns transant: NU SE POATE FACE NIMIC!!!!
Voi scrie la ANPIS, poate acolo gasesc un om sa ma inteleaga.

"Multa lume, putin oameni." Atat de adevarat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii(gemeni) amzuts_patricia@yahoo.com amzuts_patricia@yahoo.com Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am nascut gemeni pe data de 15.11.2015, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in perioada ... (vezi toată discuția)
Modificare optiune cic fata de angajator CrisDrg CrisDrg Buna ziua. Ma gasesc intr-o situatie particulara in ceea ce priveste durata CIC. Optiunea fata de angajator a fost facuta pe durata unui an, insa dosarul ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru gemeni zianap zianap Bună, vă rog să-mi spuneti care sunt sansele ca stimulentul de inserție pentru întoarcerea la muncă Inainte de împlinirea a doi ani a copiilor (sunt ... (vezi toată discuția)