avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la stimulent de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la stimulent de insertie?

Daca eu sunt soldat profesionist,am dreptul la stimulent de insertie daca am 2 luni de scoala si 5luni lucrate, precizez ca sotia nu lucreaza si nu are dreptul la ccc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:04, 8 Ianuarie 2014
Spuneti data prezumata a nasterii copilului si ce statut aveti dvs. in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
copilul s-a nascut pe data de 12 decembrie
am inceput din 27 mai scoala pentru soldati profesionisti, am terminat-o si m-am angajat la unitate militara ca soldat din 1 august cu contract 4 ani.Vreau sa stiu daca ma incadrez aici "l) au efectuat sau efectuează serviciul militar pe bază de voluntariat, au fost concentraţi, mobilizaţi sau în prizonierat;"
Daca copilul s-a nascut in decembrie 2013 , atunci perioada eligibila pentru CCC este ianuarie - decembrie 2013

Din ce mentionati dvs, nu va incadrati in mentiunea legii referitoare la serviciul militar pe bază de voluntariat, au fost concentraţi, mobilizaţi sau în prizonierat.

In perioada 01.01.2013 - 27 05 2013 ce statut ati avut?
Fiind un caz mai deosebit luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) si stimulentul de insertie.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil awy1978 awy1978 buna ziua. sotia mea a nascut in momentul in care eu aveam lucrate 10 luni si doua saptamani( in acest moment am implinit cele 12 luni lucrate). exista ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil, indemnizatie cristeaion cristeaion Fata mea are 25 de ani , este eleva la scoala postliceala , este gravida luna a 7 a . Dupa nastere poate primi indemnizatie pentru ingrijireacopilului pana la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca enacheflorinconstantin enacheflorinconstantin Ce reprezinta \\"vechimea efectiva\\" si \\"vechimea in munca\\" in contextul legii pensiilor de serviciu in cazul militarilor, politistilor, functionarilor ... (vezi toată discuția)