avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Garantie buna executie prestari servicii paza; suporta ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Garantie buna executie prestari servicii paza; suporta TVA?

Buna ziua. Dau un exemplu pt ca este cel mai sanatos

in luna iulie o sa emit o factura in valoare de 106076,73 lei + 25458,42 tva din aceasta factura trebuie sa scad 5% din valoarea neta care se va duce intr-un cont de garantiii.
Calculul este urmatorul: 106076,73 ori 5 impartit la 105 = 5051,27 lei

Acum intrebarea mea este garantia de buna executie suporta tva sau in dreptul ei trebuie sa pun "neinclus(0%)" sau "tva inclus";
Daca suporta TVA atunci cum este corect: 5051,27 + tva sau 5051,27 il impart in 24% tva si 76 % val. neta?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri. Sa aveti o zi cat mai placuta
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:41, 14 Iulie 2012
garantia de buna executie nu diminueaza baza impozabila care este reprezentata de valoarea inscrisa in situatiile de servicii prestate acceptate si semnate de beneficiar.

garantia de buna executie poata fi inscrisa doar informativ pentru a fi virata intr-un cont separat, fara a fi scazuta din totalul de plata.

sau

garantia de buna executie poata fi inscrisa in factura cu semnul minus, in dreptul sau nu se trece TVA, iar restul de plata va fi total factura minus aceasta garantie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt garantii de buna executie madona_rufusica madona_rufusica Cum facturez garantiile de buna executie , platite#-o la initiativa beneficiarului in luna iulie 2010 , daca ele au fost inregistrate anterior in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare / intocmire factura buna executie MINPOP MINPOP O soc. comerciala incheie un contract de vanzare in valoare de 120.000 euro pentru o instalatie care va fi livrata beneficiarului in termen de 60 zile de la ... (vezi toată discuția)
Discount rodia rodia [b]Buna ziua si ,,LA MULTI ANI\" tuturor celor care administreaza si utilizeaza acest site.[/b]:vishenka: La o factura de Metro imi apare la finalul facturii ... (vezi toată discuția)