avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV contraventie cu modificari
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV contraventie cu modificari

Ce act normativ invoc pentru a contesta un pv de contraventie pt depasirea vitezei legale daca nu am putut plati in 48 h jumatate din suma intrucat politistul a gresit si modificat de 2 ori data consemnata in pv.
Cel mai recent răspuns: getaghe , utilizator 14:41, 12 Iulie 2012
au trecut cele 15 zile de la primirea pv?
contestatia pv nu are ca obiect data inscrisa in el ci legalitatea si temeinicia pv.
in esenta, data procesului verbal este lizibila sau nu? ma refer la cea reala, corecta.
nu au trecut 15 zile. Evenimentul a avut loc pe 05.07.2012, masina este noua si are autorizatie de circulatie din data de 29.06.2012, iar agentul a trecut initial data de 05.06.2012 dupa care a corectat trecand peste cifra 6 cifra 7. Din acest motiv nu am putut plati amenda in 48h intrucat cei de la fisc mi-au spus ca nu pot incasa amenda consemnata intr-un pv cu modificari. Radarul m-a prins pe A2, eram in drum spre mare si am incercat sa platesc in Constanta. Am mers la IPJ CT si cei de acolo mi-au spus ca ei nu pot pune stampila si nici nu pot semna in locul agentului de pe A2. Prin urmare n-am platit, timpul trece iar eu stiu ca un inscris cu adaugiri, modificari, stersaturi, etc este nul. Pot invoca codul de procedura civila, art. 285?
Era mai simplu sa platiti toata suma, dupa care inaintati cu o scrisoare copia pv prin care ati fost sanctionat la unitatea de politie din care face parte agentul constatator, pentru a va trimite o adresa prin care sa confirme data pv-ului. Cu aceasta adresa mergeati la primarie si solicitati diferenta de bani.
Daca nu ar fi fost incuiati la minte cei de la primarie si-ar fi dat seama ca nu aveati cum sa fiti de fata la incheierea unui pv in care se sanctiona o contraventie savarsita cu o luna in urma.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
catalin2832, utilizator
Nu eu, ci cei cei de la fisc Constanta nu au vrut sa incaseze nici o suma. Din punctul lor de vedere pv este nul. Si din punctul meu de vedere este la fel!
Data apare in doua locuri pe PV de contraventie,la inceputul PV (Incheiat azi........) si in momentul in care descrie evenimentul(In ziua de........) sa inteleg ca apar modificari in ambele locuri?PV l-ati primit prin posta sau pe loc?

Alte discuții în legătură

Masina vanduta- amenda itp la vanzator nitumarian2005 nitumarian2005 Buna ziua . In 06-03-2014 am vandut o masina cu contract de vanz-cump si am radiato de la fisc .Am dat fiscalul cumparatorului iar acesta nu a mai facut actele ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala Ciprianwfu Ciprianwfu Buna ziua!In urma cu o zi am fost oprit de politia rutiera si sanctionat cu suma de 360Ron,sau 180ron in 48 de ore, pentru neacordare de prioritate unui ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru trecere prin loc nepermis maltomme maltomme Buna ziua..sunt din Cluj Napoca si am fost amendat pentru trecerea printr un loc nepermis..vreau sa specific ca in zona in care am fost amendat se desfasoara ... (vezi toată discuția)