avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfat: Doresc sa ma angajez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfat: Doresc sa ma angajez

Buna seara,

Nu stiu cat de corect este spus, insa doresc sa imi schimb forma de angajare la firma la care lucrez cu contract de munca + drepturi de autor, printr-o forma noua pentru mine, anume colaborare prin firma pe care am infiintat-o de curand.
Mentionez ca am printre obiectele de activitate ceea ce fac in acest moment in cadrul acestei companii in care activez.

Doresc acest lucru intrucat macar de o parte dintre ideile de produse pe care le voi propune si pe mai inainte spre realizare in cadrul companiei as vrea sa am grija eu si nu sa dispara din cauza incompetentei altuia, daca ma intelegeti.

Daca considerati intrebarea mea incompleta sau mai aveti nevoie de date, va rog sa intrebati. Apreciez orice raspuns, mai ales ca nu am nici o idee despre cum sa fac asta, nu am decat niste colegi care lucreaza deja asa, insa sunt foarte secretosi.

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 17:55, 13 Ianuarie 2009
In regula, mai concret: compania se ocupa cu website-uri, creare si administrare. Am o idee pentru un proiect nou, foarte drag mie, insa daca aduc aceasta idee in cadrul companiei e foarte posibil sa se faca. Problema mea este ca se va ocupa altcineva de ea, mai mult ca sigur iar eu, un incompetent cum am mai spus, aflat in departamentul potrivit pt asta, desi pregatirea si expertiza mea sunt mai solide decat ale sale (nu e prima companie in care se intampla astfel de anomalii). De asemenea, din pacate, nu il pot face eu in particular pt ca asta ar insemna lipsa de lioalitate fata de angajator iar eu nu fac asta chiar daca nu am semnat vreun contract de confidentialitate. De aceea, ma gandeam ca un contract de colaborare intre firma mea si cea in care lucrez (deocamdata) ca angajat (urmand sa nu mai fiu in cazul in care reusesc manevra) mi-ar putea oferi sansa de a-mi proteja cumva proiectul, mai mult, chiar, de a ma ocupa eu de el.
Da, pana aici totul e bine.Mai ramane ca si firma unde lucrezi sa fie de acord.In rest, pune pe hartie toate problemele care s-ar putea ivi, cele pe care tu le stii cel mai bine, pentru un contract.Ai grija contractul sa fie facut strict pentru proiectul respectiv, nu as face un contract cadru.In rest, tre sa mearga.Daca firma ta personala e functionala si are ca obiect principal de activitate webdesignul, da-i bataie!Daca mai ai nelamuriri in ce priveste contabilitatea, ma mai intrebi.
Da, multumesc.

Cu toate astea, trebuie sa fac un contract cadru pt a putea lucra in continuare acolo, in conditii de colaborare.
Ma gandeam ca aceste eventuale proiecte cu care voi veni sa faca obiectul alti contract, separat.
Multumesc.
Existenta celor 2 contracte pe care le aveti la aceasta ora : contract de munca + drepturi de autor ii asigura angajatorului 2 lucruri extrem de importante :
1) control asupra dvs. ca salariat cu subordonarea aferenta CIM,
2) cheltuieli mai mici cu salarizarea.
O independenta oferita de existenta unui singur contract de prestari servicii ar putea sa nu fie bine vazuta. Pe de alta parte plata unei facturi de prestari servicii ar fi mai putin costisitoare pentru angajator, acesta avand de virat doar 10 % impozit fara a mai face cheltuieli cu celelalte contributii.
Este bine ca sa sondati terenul pentru a afla daca angajatorul ar fi dispus sa lucreze cu dvs. doar in baza unui contract de prestari servicii inainte de a divulga ideile noi pe care le aveti. Contractul cadru ar fi mai bine daca ar fi facut sub indrumarea unui avocat si chiar cu consultarea unui economist. Imi este greu sa cred ca angajatorul va va lasa aceasta libertate , mai repede cred ca ar propune acest contract in termenii doriti de el.
Schimbarea pe care o doriti este una majora si anume negocierea de pe picior de egalitate, cu siguranta ca acest lucru nu va trece neobservat de catre angajator.
Eu va doresc succes.
Va multumesc si tind sa va dau dreptate. Totusi, managementul este unul care s-a dovedit flexibil in situatii in care nu credeam ca este posibil.
Oricum, orice idee as avea si as dori-o sa o pun in practica, il va contine si pe angajatorul actual in limitele procentuale pe care le vom negocia, evident.
Cred ca este momentul sa decid ce vreau sa fac cu toate ideile mele, altfel nu cred ca ar fi benefic pentru mine, mai ales, sa sporesc gradul de frustrare pe care il am deja acumulat in acest loc in care imi place sa lucrez.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pfa /angajator spuneti-mi va rod ce avantaje si dezavantaje sunt in cazul in care un angajator iti cere sa lucreze cu tine pe baza unui contract de prestari servicii, tu ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare? sica07 sica07 Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: firma a carui administrator sunt se va ocupa din viitorul apropriat de proiectare ... (vezi toată discuția)
Firma de paza cu colaboratori pfa ? malexoid malexoid Va scriu in numele a 20 angajati a unei firme de paza, care risca sa-si piarda serviciul pentru ca firma angajatoare, ne obliga sa devenim PFA, mai grav: [b]ne ... (vezi toată discuția)