avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare activitate dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare activitate dupa CCC

Buna ziua,

Revin cu o alta problema aparuta dupa reluarea activitatii din CCC

Sunt angajat al unei firmei (X) care ofera suport IT pentru o alta firma (Y).

De luni 16.07.2012 trebuie sa imi reiau activitatea.

In C.I.M. se specifica clar ca locul de desfasurare a activitatii este la firma Y. In timpul CCC angajatorul a modificat contractul cu firma pentru care oferea suport si functia mea a fost scoasa din acel contract. Am incercat azi sa vorbesc cu angajatorul sa il intreb unde sa ma prezint la reluarea activitatii. La sediul angajatorului (firma X) sau conform C.I.M. la sediul firmei Y.
In decizia de reluare a activitatii inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an se specifica ca imi reiau actvitatea conform C.I.M.

Raspunsul angajatorului a fost ca el nu are ce sa imi dea de munca si din punctul lui de vedere ar trebui sa stau acasa ca nu mai are ce sa mai imi dea de munca si nu a vrut sa se pronunte unde anume trebuie sa imi reiau activitatea si ca ma agat de o lege ca sa cersesc bani de la el, ca el putea sa ma dea afara inainte de a intra in CCC, dar nu a facut-o ca a crezut ca suntem oameni cu demnitate si acest lucru eu nu il mai am.

Intrebarea mea este: Cum ar trebui sa procedez in acest caz ?

Date despre copil:
Data nasterii: 21.07.2011
CCC a fost initial mama (a luat pentru perioada de 1 an) dupa care din 20 Februarie am intrat eu in locul sotiei in CCC. Incepand cu data de 02.07.2012 trebuia sa ma prezint la serviciu, dar mi-am luat 02-05.07.2012 CO dupa care datorita unor probleme de sanatate am mai avut C.M. in perioada 06-13.07.2012.
Decizia de reluare a activitatii mi-a fost emisa inainte de data de 02.07.2012 asa ca am putut sa imi fac si dosarul de stimulent de insertie. Am sunat azi sa vad daca dosarul a fost aprobat si mi s-a confirmat acest lucru,urmand ca decizia de plata a stimulentului de insertie sa fie trimisa prin mandat postal in maxim 30 de zile.

Cum ar trebui sa procedez in acest caz, daca angajatorul spune ca nu mai are ce sa imi dea de munca si tot ce am relatat mai sus ? Unde ar trebuie sa imi reiau activitatea ? La sediul angajatorului sau conform C.I.M. in care spune clar ca activitatea se desfasoara la sediul firmei Y.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 17 Iulie 2012
"In decizia de reluare a activitatii" nu sunt mentiuni privind eventualul loc de munca propus pt. dvs.?
Oricum modificarea acestui element al CIM se va face prin act aditional, adica acordul partilor semnatare ale CIM.
In decizia de reluare a activitatii scrie:
"Incepand cu data de 02.07.2012 se reia activitatea conform CIM incheiat intre salariatul ___ si societate."
In CIM scrie la Locul de munca: Activitatea se desfasoara la (firma Y)
La punctul 2 scrie In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel ____ si este lasat spatiu gol


Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
avramfane, utilizator
Prin urmare dvs. reluati activitatea conform CIM, la locul de munca indicat in acesta. Orice modificare a elementului "locul de munca" se va face numai prin act aditional, conform art. 41(3) litera "b" din Codul Muncii republicat.
Buna ziua,

M-am prezentat la locul de desfasurare a activitatii conform CIM. Cand am ajuns acolo seful de la IT de la firma pentru care se facea outsourcing mi-a aratat un act aditional prin care intre firma respectiva si firma la care lucrez s-a facut restructurare de pozitii in timp ce eu ma aflam in CCC si ca eu nu mai am ce cauta acolo. Mi-e nu mi-a fost modificat in nici un fel CIM si apare ca eu treb sa ma prezint pentru desfasurarea activitatii tot la firma pentru care se facea outsourcing.
M-am prezentat si ieri si astazi la firma pentru care se facea outsourcing si m-au trimis acasa deoarece conform contractului dintre firme eu nu mai am ce sa fac acolo.
Am vorbit cu angajatorul si el mi-a spus ca nu are ce sa mai imi dea de munca si ca sa stau acasa ca pe el nu il intereseaza.

In urma acestor lucruri am trimis catre angajator o cerere prin mandat postal in care l-am rugat sa imi comunice in scris daca au fost facute modificari privind functia si loculd e desfasurare a activitatii si nu vrea sa imi raspunda.

Ce trebuie sa fac in continuare fiindca daca nu ma prezint la sediul firmei pentru care faceam outsourcing asa cum scrie in CIM la locul desfasurarii activitatii angajatorul ma poate concedia chiar daca ma aflu in plata stimulentului de insertie. Pe langa asta nici drepturile salariale nu imi vor fi acordate fiindca nu am muncit in cazul in care nu ma prezint acolo.

Se poate rezolva cu o sesizare la ITM in legatura cu acest caz ?
Sau exista o alta metoda prin care se poate rezolva in asa fel incat eu sa ma intorc la serviciu chiar daca nu se poate sa imi mai desfasor(reiau) activitatea la firma pentru care se facea outsourcing.
Conform Art.10 (7)din Legea nr.202/2002 teoretic angajatorul nu ar fi trebuit ca in momentul revenirii din CCC sa faca un act aditional la CIM prin care sa specifice locul de munca echivalent, daca cel pe care il aveam a fost desfiintat in perioada CCC ?
Destul de complicat.
Sfatul unui consilier juridic sau avocat ar fi recomandat.
Dvs. sunteti sub protectia legii, prin care pe perioada cat sunteti in plata stimulentului de insertie, angajatorul nu va poate inceta CIM.
Banuiesc, ca angajatorul dvs. firma (X) "asteapta" o greseala din partea dvs. pentru a va inceta CIM.
Dupa parerea mea, daca angajatorul nu isi asuma obligatiile legale fata de dvs. ar trebui chemat in instanta, pentru faptul ca nu va asigura conditiile corespunzatoare pentru a putea desfasura activitatea (art. 40 (2) litera "b" din Codul Muncii, republicat).

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul de munca alinutza_b_b alinutza_b_b As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de ... (vezi toată discuția)
In prezent sunt in ccc.doresc sa ma angajez la un alt loc de munca. ardelean andreea ardelean andreea Buna ziua! Am nascut pe data de 15.11.2015. si in prezent sunt in CCC.Doresc sa reiau activitatea mai repede cu 2 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani ... (vezi toată discuția)