avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reluare activitate dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reluare activitate dupa CCC

Buna ziua,

Revin cu o alta problema aparuta dupa reluarea activitatii din CCC

Sunt angajat al unei firmei (X) care ofera suport IT pentru o alta firma (Y).

De luni 16.07.2012 trebuie sa imi reiau activitatea.

In C.I.M. se specifica clar ca locul de desfasurare a activitatii este la firma Y. In timpul CCC angajatorul a modificat contractul cu firma pentru care oferea suport si functia mea a fost scoasa din acel contract. Am incercat azi sa vorbesc cu angajatorul sa il intreb unde sa ma prezint la reluarea activitatii. La sediul angajatorului (firma X) sau conform C.I.M. la sediul firmei Y.
In decizia de reluare a activitatii inainte de implinirea copilului a varstei de 1 an se specifica ca imi reiau actvitatea conform C.I.M.

Raspunsul angajatorului a fost ca el nu are ce sa imi dea de munca si din punctul lui de vedere ar trebui sa stau acasa ca nu mai are ce sa mai imi dea de munca si nu a vrut sa se pronunte unde anume trebuie sa imi reiau activitatea si ca ma agat de o lege ca sa cersesc bani de la el, ca el putea sa ma dea afara inainte de a intra in CCC, dar nu a facut-o ca a crezut ca suntem oameni cu demnitate si acest lucru eu nu il mai am.

Intrebarea mea este: Cum ar trebui sa procedez in acest caz ?

Date despre copil:
Data nasterii: 21.07.2011
CCC a fost initial mama (a luat pentru perioada de 1 an) dupa care din 20 Februarie am intrat eu in locul sotiei in CCC. Incepand cu data de 02.07.2012 trebuia sa ma prezint la serviciu, dar mi-am luat 02-05.07.2012 CO dupa care datorita unor probleme de sanatate am mai avut C.M. in perioada 06-13.07.2012.
Decizia de reluare a activitatii mi-a fost emisa inainte de data de 02.07.2012 asa ca am putut sa imi fac si dosarul de stimulent de insertie. Am sunat azi sa vad daca dosarul a fost aprobat si mi s-a confirmat acest lucru,urmand ca decizia de plata a stimulentului de insertie sa fie trimisa prin mandat postal in maxim 30 de zile.

Cum ar trebui sa procedez in acest caz, daca angajatorul spune ca nu mai are ce sa imi dea de munca si tot ce am relatat mai sus ? Unde ar trebuie sa imi reiau activitatea ? La sediul angajatorului sau conform C.I.M. in care spune clar ca activitatea se desfasoara la sediul firmei Y.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 17 Iulie 2012
Ati intuit perfect, daca postul a fost desfiintat la revenirea din CCC trebuia sa va inmaneze un act adiional de modificare a locului de munca (activitatea trebuia s-o incepeti la un loc de munca echivalent) ...

Refuzul angajatorul de a va primi la munca poate fi sesizat ITM-ului , dar cred ca cea mai buna solutie este actionarea in instanta a acestuia.
Despre desfiintarea postului am fost instiintat de catre firma la care faceam aoutsourcing si nu de catre angajator. Angajatorul in momentul de fata refuza sa imi raspunda la solicitarea facuta initial prin email. Aceasta solicitare am trimis-o si mandat postal ieri (astazi la ora 12 a fost predata la angajator) si pana in momentul de fata nu am primit nici un raspuns de la angajator.
Initial voi face o sesizare catre ITM, iar daca in urma sesizarii nu se vor rezolva lucrurile il voi actiona in instanta.
Posibil sa nu primiti niciun raspuns .... prin urmare, depuneti si sesizarea la ITM in care invocati nerespectarea dispozitiilor art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)
Acordarea stimulentului de insertie daca schimb locul de munca alinutza_b_b alinutza_b_b As vrea sa stiu daca acordarea stimulentului de insertie ( cu ocazia reincadrarii in munca inainte de implinirea varstei de 1 an an) este conditionata de ... (vezi toată discuția)
In prezent sunt in ccc.doresc sa ma angajez la un alt loc de munca. ardelean andreea ardelean andreea Buna ziua! Am nascut pe data de 15.11.2015. si in prezent sunt in CCC.Doresc sa reiau activitatea mai repede cu 2 luni inainte sa implineasca copilul 2 ani ... (vezi toată discuția)