Buna ziua , as dori sa stiu daca inregistrez productie neterminata in constructii pe baza unei situatii de lucrari interne ( in luna respectiva am cheltuieli materiale, manopera , combustibil , etc ) situatie nesemnata de beneficiarul lucrarii ,care este termenul in care trebuie sa facturez aceasta productie neterminata ?
Inreg contabile le-am facut 602=302 pentru materiale , 641=421 pentru manopera etc , respectiv situatia de lucrari 332=712 dar ptr aceasta colectez si tva ? ,avand in vedere ca pentru materiale , combustibil deduc tva-ul in luna fara sa facturez in aceeasi luna mai departe productia executata.#-o
art. 134^1 cod fiscal
(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.
aveti obligatia de a colecta tva in momentul in care devizele de lucrari sunt semnate si acceptate de beneficiar.