avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA regim tva in cazul productiei neterminate in ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

regim tva in cazul productiei neterminate in constructii

Buna ziua , as dori sa stiu daca inregistrez productie neterminata in constructii pe baza unei situatii de lucrari interne ( in luna respectiva am cheltuieli materiale, manopera , combustibil , etc ) situatie nesemnata de beneficiarul lucrarii ,care este termenul in care trebuie sa facturez aceasta productie neterminata ?

Inreg contabile le-am facut 602=302 pentru materiale , 641=421 pentru manopera etc , respectiv situatia de lucrari 332=712 dar ptr aceasta colectez si tva ? ,avand in vedere ca pentru materiale , combustibil deduc tva-ul in luna fara sa facturez in aceeasi luna mai departe productia executata.#-o
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:34, 13 Iulie 2012
art. 134^1 cod fiscal
(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.

aveti obligatia de a colecta tva in momentul in care devizele de lucrari sunt semnate si acceptate de beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neemitere factura la timp sory695 sory695 Nu am emis factura la timp datorita neintelegerii cu beneficiarul asupra sumei [prestari servicii]. Ce sanctiune ma asteapta? Este vb de sfarsitul luni august. (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)
Plante ornamentale simoponea simoponea Buna ziua! Am achizionat 40 buc de thuya ce se planteaza pe terenul firmei si as dori sa stiu nota contabila? multumesc! (vezi toată discuția)