avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Neemitere factura la timp
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Neemitere factura la timp

Nu am emis factura la timp datorita neintelegerii cu beneficiarul asupra sumei [prestari servicii]. Ce sanctiune ma asteapta? Este vb de sfarsitul luni august.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: sory695 , utilizator 20:52, 20 Noiembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce fel de serviciu este vorba?
Constructii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui la 31.08 sa inregistrati pe 332 lucrarile nerecepționate inca de beneficiar:

Ordin 1802/2014:
Contravaloarea lucrărilor nerecepționate de beneficiar până la sfârșitul perioadei se evidențiază la cost, în contul 332 "Servicii în curs de execuție", pe seama contului 712 "Venituri aferente costurilor serviciilor în curs de execuție".

Iar daca sunteti inreg in scopuri de TVA, TVA -ul este exigibil conform Art. 281 din Codul Fiscal fie cand emiteti situatia de lucrari, fie la data acceptării acestora de către beneficiari:

(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăți succesive, cum sunt serviciile de construcții-montaj, consultanță, cercetare, expertiză și alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situații de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcție de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt raspuns si promptitudinea lui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim tva in cazul productiei neterminate in constructii miravisan miravisan Buna ziua , as dori sa stiu daca inregistrez productie neterminata in constructii pe baza unei situatii de lucrari interne ( in luna respectiva am cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Factura de avans ion g ion g Am urmatoarea problema pt.care va rog sa ma ajutati.Am facturat unui client un avans pt.o lucrare pe care l-am incasat.TVA-ul l-am platit dar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Constructii deviz si avans radu7705 radu7705 o societate factureaza in prima luna un avans de 100.000 +TVA pentru efectuarea unei constructii pe care o si incaseaza ( total incasat 124.000). In cursul ... (vezi toată discuția)