Nu am emis factura la timp datorita neintelegerii cu beneficiarul asupra sumei [prestari servicii]. Ce sanctiune ma asteapta? Este vb de sfarsitul luni august.
Ar trebui la 31.08 sa inregistrati pe 332 lucrarile nerecepționate inca de beneficiar:
Ordin 1802/2014: Contravaloarea lucrărilor nerecepționate de beneficiar până la sfârșitul perioadei se evidențiază la cost, în contul 332 "Servicii în curs de execuție", pe seama contului 712 "Venituri aferente costurilor serviciilor în curs de execuție".
Iar daca sunteti inreg in scopuri de TVA, TVA -ul este exigibil conform Art. 281 din Codul Fiscal fie cand emiteti situatia de lucrari, fie la data acceptării acestora de către beneficiari:
(7) Prestările de servicii care determină decontări sau plăți succesive, cum sunt serviciile de construcții-montaj, consultanță, cercetare, expertiză și alte servicii similare, sunt considerate efectuate la data la care sunt emise situații de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcție de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.
Factura de avans
ion g
Am urmatoarea problema pt.care va rog sa ma ajutati.Am facturat unui client un avans pt.o lucrare pe care l-am incasat.TVA-ul l-am platit dar intrebarea mea ... (vezi toată discuția)