Am un teren de 200 m.p. intravilan dobandit prin intermediul unui act de donatie, care in documentatia cadastrala este precizat ca "suprafata de teren conform contractului este de 200 mp, suprafata real masurata este de 162.85 mp". In certificatul fiscal este precizat ca platesc impozit pentru o suprafata de 200 mp.
Ce trebuie realizat ca sa intru in posesia diferentei de teren?
Pe terenul respectiv este construita o casa batraneasca, care prin anii '70 era formata din 400 mp si mai multe camere, iar o parte din casa respectiva a fost vanduta la momentul respectiv. Ma gandesc ca atunci cand s-au vandut celelalte camere nu s-a realizat delimitarea corecta a terenului si a casei, astfel incat fiecare proprietar sa aiba sa aiba cote egale. E posibil?
Abia in urma cu cativa ani s-a facut documentatia cadastrala provizorie si s-a constatat ca suprafata specificata in actul de donatie difera de realitatea de la fata locului.
In anul 1996 bunicul meu a actionat in judecata pe ceilalti proprietari ai imobilului si s-a constat in urma unei expertize si contra expertize topometrice ca ei detin 270 mp, iar eu 159 mp din 200 mp. Mai este valabila respectiva expertiza daca dupa 1996 proprietarul respectiv a mai construit alte anexe?
Nu a castigat procesul la momentul respectiv fiindca a cerut altceva.
Am uitat sa precizez pentru liamic43, caruia ii multumesc pentru raspuns pe aceasta cale, ca nu s-a facut niciodata carte funciara pentru terenul pe care eu il dobandesc. Mai are vreun rol "acţiune de rectificare carte funciară"?