avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata de teren mai mica in realitate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata de teren mai mica in realitate

Am un teren de 200 m.p. intravilan dobandit prin intermediul unui act de donatie, care in documentatia cadastrala este precizat ca "suprafata de teren conform contractului este de 200 mp, suprafata real masurata este de 162.85 mp". In certificatul fiscal este precizat ca platesc impozit pentru o suprafata de 200 mp.

Ce trebuie realizat ca sa intru in posesia diferentei de teren?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:33, 13 Iulie 2012
Daca suprafata aceea de teren nu exista la dvs cum sa intrati in posesia ei???
Pe terenul respectiv este construita o casa batraneasca, care prin anii '70 era formata din 400 mp si mai multe camere, iar o parte din casa respectiva a fost vanduta la momentul respectiv. Ma gandesc ca atunci cand s-au vandut celelalte camere nu s-a realizat delimitarea corecta a terenului si a casei, astfel incat fiecare proprietar sa aiba sa aiba cote egale. E posibil?

Abia in urma cu cativa ani s-a facut documentatia cadastrala provizorie si s-a constatat ca suprafata specificata in actul de donatie difera de realitatea de la fata locului.
Acţiune în instanţă grăniţuire şi revendicare ca acţiune principală şi ca accesorie acţiune de rectificare carte funciară.
In anul 1996 bunicul meu a actionat in judecata pe ceilalti proprietari ai imobilului si s-a constat in urma unei expertize si contra expertize topometrice ca ei detin 270 mp, iar eu 159 mp din 200 mp. Mai este valabila respectiva expertiza daca dupa 1996 proprietarul respectiv a mai construit alte anexe?

Nu a castigat procesul la momentul respectiv fiindca a cerut altceva.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2012
ContSters255863, utilizator
Am uitat sa precizez pentru liamic43, caruia ii multumesc pentru raspuns pe aceasta cale, ca nu s-a facut niciodata carte funciara pentru terenul pe care eu il dobandesc. Mai are vreun rol "acţiune de rectificare carte funciară"?

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate diferit de suprafata reala alexandrupot alexandrupot Fata de suprafata acordata de comisia judeteana , se poate inscrie in titlu de proprietate o suprafata mai mare si daca da ce procent ? In cazul meu s-au ... (vezi toată discuția)