avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprafata de teren mai mica in realitate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprafata de teren mai mica in realitate

Am un teren de 200 m.p. intravilan dobandit prin intermediul unui act de donatie, care in documentatia cadastrala este precizat ca "suprafata de teren conform contractului este de 200 mp, suprafata real masurata este de 162.85 mp". In certificatul fiscal este precizat ca platesc impozit pentru o suprafata de 200 mp.

Ce trebuie realizat ca sa intru in posesia diferentei de teren?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:33, 13 Iulie 2012
Se face o nouă expertiză. Dar, atenţie-să nu fie vorba de autoritate de lucru judecat, deoarece aţi afirmat că a mai existat o acţiune în instanţă, tot între aceleaşi părţi. Pentru a fi autoritate de lucru judecat(caz în care acţiunea va putea fi respinsă) trebuie să existe identitate de părţi, obiect şi cauză. Sau dacă, printr-o hotărâre anterioară, s-a judecat acelaşi lucru- respectiv s- a constatat , prin hotărâre judecătorească , definitivă, că suprafeţele de teren sunt cele menţionate. Trebuie să vadă un avocat, hotărârea iniţială şi apoi mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara? pe cine chem in judecata Borza Borza [b]Speta>[/b] Proprietarul unui imobil are inscrisa in CF o suprafata de 230 mp in urma masuratorii facuta de un ing cadastrist in realitate este de 360 mp. ... (vezi toată discuția)
Anulare intabulare in cf romeoproiectare romeoproiectare In ianuarie 2011 am cumparat suprafata de 2300 mp extravlan in tarlaua T, in luna oct 2011 cand am prelucrat acel teren care, cand l-am cumparat era nelucrat ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate diferit de suprafata reala alexandrupot alexandrupot Fata de suprafata acordata de comisia judeteana , se poate inscrie in titlu de proprietate o suprafata mai mare si daca da ce procent ? In cazul meu s-au ... (vezi toată discuția)