xpcalin a scris:
Am fost si am discutat cu constructorul, si nu vrea sa imi factureze cu 5% tva pe motivul ca el isi deduce TVA-ul prin achizitia de materiale de costructii si ca oricum tva-ul a fost virat la stat si nu il mai poate recupera, si ca daca vreau sa dau acea declaratie ca sa ii ajut pe ei. Mentionez ca m-au trimis la un notar numit de ei sa dau acea declaratie fara sa imi spuna despre ce este vorba ca ei sa poata sa imi factureze un pret mai mre cu un TVA mai mic, declaratie pe care eu nu am semnat-o. In acest caz eu ce pot sa fac cum pot sa recuperez acel rest de TVA? pot sa il recuperez de la stat.
Tva-ul "virat la stat" se recupereaza de catre constructor cu ocazia urmatoarelor contracte, sau prin cerere de rambursare.
Dumneavoastra nu aveti cum recupera tva-ul de la stat. Constructorul sau nu a inteles prea bine cum "functioneaza" tva-ul, sau considera ca Dvs. nu ati inteles si v-a dat o motivatie care nu sta in picioare pentru cineva avizat. Este drept ca recuperarea tva-ului de catre constructor nu este neaparat imediata. Dar de recuperat cu siguranta se recupereaza.