avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil si bursa doctorat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil si bursa doctorat

Buna ziua,

sunt doctorand cu bursa si lucrez in acelasi timp. Acum sunt gravida in 6 saptamani. Am tot incercat sa aflu raspunsul la o intrebare si am aflat diferite variante si nu stiu care e cea corecta, asa ca va rog sa ma ajutati. Eu n-as dori sa-mi intrerup doctoratul si intrebarea mea este urmatoarea: pot sa beneficiez in acelasi timp de bursa de doctorat (care e un venit neimpozabil-asa scrie si in contractul de studii, dar acolo mai e mentionat si ca programul e de 8ore/zi, 5 zile/sapt) , dar si de indemnizatie pentru cresterea copilului. Avand in vedere ca momentan lucrez si practic imi platesc in fiecare luna cotizatiile la stat mi se pare normal sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului, dar nu stiu daca intra in conflict cu doctoratul. Unii spun ca nu intra, pentru ca acela este venit neimpozabil, altii spun ca totusi e o contradictie si ca nu pot beneficia de ambele venituri cu toate ca sunt foarte diferite. Am sunat si la prestatii sociale si prima data mi-au spus ca pot beneficia in paralel si de bursa pentru ca e venit neimpozabil dar si de indemnizatie si acum mi-au spus ca nu pot si ca, chiar daca bursa e venit neimpozabil, e venit asimilat si daca vreau sa continui doctoratul voi primi doar acea compensatie de 500 RON/luna. Va rog sa-mi dati un raspuns. As dori sa stiu daca pot totusi beneficia de ambele in paralel. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Raluca10 , utilizator 14:36, 26 Aprilie 2013
Buna ziua,

multumesc frumos pentru raspuns!
O singura intrebare as mai avea: In concediu de maternitate, in timp ce beneficiez de indemnizatie nu trebuie neaparat intrerupt doctoratul, nu?
O zi cat mai frumoasa in continuare!
Buna ziua,

Am citit raspunsurile consultantilor de pe site insa ma aflu intr-o situatie usor diferita. In prezent sunt doctorand in anul al III, POSDRU. Finantarea proiectului nostru urmeaza sa fie incheiata in toamna anului viitor. Problema e ca au existat restante foarte mari la plata burselor iar Universitatea noastra a asigurat o bursa de circa 600 ron pana cand banii de pe rambursare vor veni(asta in situatia in care vor veni). Eu urmeaza sa nasc in mai iar in ultimele 6 luni am fost plecata din tara cu un stagiu si am beneficiat de o bursa de 4150 ron, fata de cea normala pe care ar fi trebuit sa o iau in tara de 2150 ron.
Am urmatoarele nelamuriri: in raspunsurile dvs. era mentionat conform legii, ca bursa doctorala este considerata ca indemnizatie.

1) Ce se intampla insa daca pe statele de functii noi vom primi doar 600 de ron in ultimele luni? se iau in calcul cei 600 ron sau se ia in evidenta contractul in care este mentionata bursa de 2150 ron?
2)Daca din cele 12 luni mentionate in lege anterioare nasterii copilului eu am beneficiat 4 luni de bursa pe parcursul stagiului se ia in calcul acea suma de 4150 sau nu?

Va multumesc!
Buna ziua,

m-am mai interesat si revin cu intrebarea- pot primi concomitent si bursa doctorala si si indemnizatie pentru cresterea copilului? Am nascut in urma cu aproape 3 saptamani si cineva mi-a spus (un jurist) ca pot primi, dar nu mi-a justificat in totralitate. Eu nu vreau sa-mi intrerup doctoratul si m-am tot interesat si am aflat tot felul de pareri dar nimic concret. Deoarece bursa e venit neimpozabil se poate sa o primesc in continuare? Pe de-o parte mi s-a spus ca pentru a primi bursa trebuie sa renunt la indemnizatie, pe de alta parte ca cele doua nu au legatura si le pot primi in paralel...Problema e ca nu vreau sa-mi intrerup doctoratul si de la scoala mi s-a spus si ca nu pot sa renunt la bursa si sa continui cu doctoratul...Adica daca vreau sa beneficiez de indemnizatie trebuie sa-mi intrerup studiile si mi s-a spus si ca aceste cereri de intrerupere nu se prea aproba (fiind din fonduri europene)......Ce pot sa fac? Care e situatia reala?

Va multumesc mult si astept un raspuns cat de repede ca sa stiu ce sa fac!

Multumesc!

O zi frumoasa,
1. Intr-un raspuns anterior se posta un raspuns de la ANPIS care spunea ca pe perioada cat bemneficiati de iundemnizatie pentru CCC trebuie sa renuntati la bursa de doctorat.

2. Tot intr-un raspuns anterior eu va spuneam sa va adresati, pe e-mail, direct la ANPIS, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si cea mai in masura sa va dea un raspuns legal.
1. Studiile universitare de doctorat se pot intrerupe din motive temeinice, in conditiile stabilite prin regulamentul institutional propriu de organizare si desfasurare a studiilor universitare de doctorat. Durata acestor studii se prelungeste, in consecinta, cu perioadele cumulate ale intreruperilor aprobate.

2. Venitul pe care îl obţineți din această bursă este asimilat veniturilor din salarii conform definiţiei din art. 55 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi este luat în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - doctorand si salariat Luminita2015 Luminita2015 Sunt doctorand si primesc bursa doctorala din fonduri europene- neimpozabila - DAR lucrez 8 ore / zi si, imi este recunoscuta vechimea in munca, si, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)