avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil si bursa doctorat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil si bursa doctorat

Buna ziua,

sunt doctorand cu bursa si lucrez in acelasi timp. Acum sunt gravida in 6 saptamani. Am tot incercat sa aflu raspunsul la o intrebare si am aflat diferite variante si nu stiu care e cea corecta, asa ca va rog sa ma ajutati. Eu n-as dori sa-mi intrerup doctoratul si intrebarea mea este urmatoarea: pot sa beneficiez in acelasi timp de bursa de doctorat (care e un venit neimpozabil-asa scrie si in contractul de studii, dar acolo mai e mentionat si ca programul e de 8ore/zi, 5 zile/sapt) , dar si de indemnizatie pentru cresterea copilului. Avand in vedere ca momentan lucrez si practic imi platesc in fiecare luna cotizatiile la stat mi se pare normal sa beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului, dar nu stiu daca intra in conflict cu doctoratul. Unii spun ca nu intra, pentru ca acela este venit neimpozabil, altii spun ca totusi e o contradictie si ca nu pot beneficia de ambele venituri cu toate ca sunt foarte diferite. Am sunat si la prestatii sociale si prima data mi-au spus ca pot beneficia in paralel si de bursa pentru ca e venit neimpozabil dar si de indemnizatie si acum mi-au spus ca nu pot si ca, chiar daca bursa e venit neimpozabil, e venit asimilat si daca vreau sa continui doctoratul voi primi doar acea compensatie de 500 RON/luna. Va rog sa-mi dati un raspuns. As dori sa stiu daca pot totusi beneficia de ambele in paralel. Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Raluca10 , utilizator 14:36, 26 Aprilie 2013
Buna ziua,

as mai avea o intrebare. Mi-am intrerupt doctoratul pe o perioada de 6 luni ca sa nu se suprapuna primirea bursei cu cea a indemnizatiei. Totusi nu inteleg un aspect. De la scoala nu vor sa-mi plateasca 85% din bursa pe perioada concediului de lauzie. E normal asa ceva? Asta inseamna ca raman fara plata a 42 de zile in conditiile in care bursa e de 1850 de lei...Si nu am primit nici o justificare cu temei legal mi s-a spus doar ca s-au interesat si nu mai primesc bursa din momentul nasterii. In baza a ce? De ce nu primesc macar 85%? Ce pot face? E normal sau legal? Multumesc inca o data!
O zi cat mai frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil - doctorand si salariat Luminita2015 Luminita2015 Sunt doctorand si primesc bursa doctorala din fonduri europene- neimpozabila - DAR lucrez 8 ore / zi si, imi este recunoscuta vechimea in munca, si, in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)