Sunt parte intr-un dosar penal (reclamant) si in urma studierii dosarului am descoperit ca ,intimata a mai facut unele precizari pe aceiasi pagina dupa ce a semnat si datat declaratia .Pe spatiul ramas gol si care trebuia barat de el sau de organul de cercetare la sfirsitul declaratiei acesta revine si mai face unele precizari cu ajutorul organului de cercetare pe acel spatiu la o distanta de 32 de zile dupa.Este legal asa ceva ? art ? Multumesc .
Cat se poate de legal. Incheierea declaratiei se face prin semnarea la incheierea ei, imediat dupa ultimul rand. O noua declaratie, o revenire, o continuarea, etc. se poate face pe spatiul alb ramas.
din cite stiu eu si asa am facut cind am dat o declaratie, spatiul alb se bareaza, daca vrei sa mai adaugi ceva scri o noua declaratie ,avind in vedere cit timp a trecut !!!!.
Se poate adauga pe aceeasi declaratie o adaugire a celor declarate anterior de o parte cu mentiunea datei cand s-a depus marturia , cu semnatura persoanei care dat-o si a organului care a dat declaratia.
In general , dupa datare astfel de declaratii ar trebui sa inceapa astfel :
"in continuarea declaratiei data la data de .......... inteleg sa arat .... "
Daca ati fost de fata la luarea declaratiei si nu sunt facute mentiunile aratate mai sus si apar in declaratie consemnari noi , ca fiind declaratii date cu ocazia intocmirii primei declaratii despre care ati facut initial vorbire , iar consemnarile sunt facute in continuarea acesteea, atunci se poate discuta despre o eventuala infractiune.
Daca puteti preciza situatia reala a consemnarilor ulterioare , in legatura cu cele aratate de mine mai sus ...
sunt de acord cu cea ce spui tu in prima faza dar, in continuarea declaratiei nu incepe cu "in continuarea declaratiei" scrie "revin si arat ca ",nu am fost de fata cind a luat declaratia individului pentru ca asta a fost si interesul ,pagina a ramas goala sub data si sub semnatura lui(12.12 .2011 cind a scris prima data declaratia ,jigodiile de vardisti au lasat-o inadins asa iar , la 32 de zile diferenta individu face completari tot pe aceiasi pagina dar o dateaza si o semneaza cu data din ziua respectiva adica alta data918,01.2012 (32 de zile diferenta ) iar consemnarile sunt noi adica au uitat sa le precizeze prima data si , atunci a scris pe aceiasi pagina in continuare este legal sau ilegal ?daca este ilegal ce articol invoc in fata instantei ?
Este legal. Formula " in continuarea declaratiei..." nu este una standard si se poate folosi si o alta formula ca cea scrisa de dvs mai sus. Nu este necesar sa se bareze pagina ramasa libera deoarece exista data si semnatura la sfarsitul declaratiei. Din moment ce data cand a fost completata declaratia este cea reala nu exista nicio problema.
Decizie asociat unic
L.Pr
Bună ziua, am nevoie de o decizie asociat unic si administrator pentru înfințarea unui punct de lucru la ONRC, anexa acesteia trebuie scrisă pe aceiași ... (vezi toată discuția)