avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fise de instruire SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fise de instruire SSM

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu care ar fi ceea mai buna varianta. Fisele de instruire SSM au denumirea veche a societatii, doar denumirea societatii si reprezentantii legali s-au modificat (fluxul tehnologic oamenii au ramas aceiasi). Cei de la ITM au fost in control si au spus sa ma gandesc cum le refac sau ce le fac sa apara cu noua denumire. Intrebare : exista alta metoda de a modifica fisele SSM din societatea veche in societatea noua, fara a sterge ( cei de la ITM au spus sa nu sterg ca aia ii si mai mare problema) ? Sunt angajati care au lucrat 8 ani la vechea societate si au ramas la societatea noua cu aceasi functie, si ar fi cam mult de refacut fiecare fisa in parte.
Cel mai recent răspuns: micutu50 , utilizator 08:07, 12 Septembrie 2013
In mod legal, la data preluarii firmei de catre noua administratie si sub o alta denumire a firmei, ar fi trebuit sa parcurgeti toate etapele de instruire in domeniul ssm, deoarece persoanele autorizate sa faca/ sa semneze instruirea introductiv generala, instruirea la locul de munca si instruirea periodica pot fi altele.
O solutie ar fi, daca primiti acceptul ITM (care cunoaste probabil exact situatia), in conditiile in care persoanele autorizate, mentionate mai sus, au ramas aceleasi, sa considerati fisele vechi terminate si sa completati fise noi. Completati prima pagina la fisele noi (instruirea introductiv generala, instruirea la locul de munca) identic cu cele vechi si la semnaturi mentionati ss indescifrabil. Continuati cu mentiuni privind instruirea periodica, in fisele noi, incepand cu data schimbarilor survenite. De data aceasta cu semnaturi olografe, incepand cu data schimbarii.
Undeva in vechea fisa (dupa ce barati rubricile raamse libere), mentionati schimbarea survenita in denumirea firmei si in administratie.
Fisele vechi le arhivati, pentru un eventual control al ITM, inspectia muncii sau organe judiciare.
micutu50 a scris:

doar denumirea societatii si reprezentantii legali s-au modificat (

Sa intelegem ca au ramas neschimbate CUI-ul si J-ul societatii ?
S-au incheiat contracte individuale de munca noi pentru angajati sau au ramas valabile vechile contracte?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
inspectorSSM, utilizator
Totul a ramas la fel CUI, Nr de inregistrare , contracte ... doar denumirea firmei a fost schimbat si directorul general.

GigiPopa ... Atunci ar trebui sa barez restu foilor din fisa veche si sa completez fise noi cu denumirea noua a firmei, dupa care la IIG trec acelasi lucru cu cel vechi?

Va multumesc.
In cazul acesta nu aveti obligatia sa schimbati fisele de instruire individuala , in Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale republicata si actualizata se precizeaza clar ca:
Art. 205
Schimbarea formei societatii, prelungirea duratei ei sau alte modificari ale actului constitutiv al societatii nu atrag crearea unei persoane juridice noi.
In concluzie fisele de instruire individuala sunt perfect valabile in forma actuala.
Eventual daca vreti sa nu-l suparati pe inspector (care fie vorba intre noi nu cunoaste legea) puteti anexa o erata la fiecare fisa in care sa precizati ca incepand cu data de >>> in baza …… denumirea societatii este XXXX
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
inspectorSSM, utilizator
Va multumesc de raspuns si de ajutor.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut fise ssm Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua, stiu ca a mai fost deschis un topic pe acest subiect dar s-a inchis si nu am fost lamurit. Stiu ca in legislatie nu se specifica nimic despre ... (vezi toată discuția)
Instruiri iig si ilm de ssm si su 10188 10188 Buna ziua, La instruirea de SSM, avem decizie pentru IIG de 2 ore si 2 ore pentru ILM. Cand ar trebui facuta instruirea de SU de IIG si ILM de cate 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Inlocuire fise ssm mariuspart mariuspart Buna ziua, Dupa o renovare in cadrul societatii in care lucrez fisele ssm/psi au fost deteriorate complet. Trebuie sa inlocuiesc fisele, dar am doua situati ... (vezi toată discuția)