avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită evacuarea dintr-un apartartament
Discuție deschisă în Executare silită

evacuarea dintr-un apartartament

Buna ziua !Am cumparat un apartart la licitatie am platit toate taxele la stat impozit pentru apart etc am intabulat apartamentul am actele dar eu nu iam evacuat pe fostii proprietari i-am lasat sa stea in casa deja de 5 luni de cand am actele toate puse la punct acum as vrea sa ii evacuez dar fostii proprrietari m-a rugat sa ii mai las o luna sa facem un contract de inchiriere pentru o luna si desigur imi va plati chirie pentru o luna acum intrebarea mea este daca eu le fac contract platesc la finante impozit pentru luna aceea eu mai pot sa ii evacuez dupa o luna ???bineinteles eu am deja actele pentru evacuare doar ca am mai amanat putin evacuarea
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:31, 12 Iulie 2012
Sfatul meu este sa nu mai faceti contract de inchiriere, va fi mai greu sa-i evacuati, am avut cateva procese destul de dificile cu evacuarea chiriasilor intr-o situatie asemanatoare.
va multumesc foarte frumos pentru raspuns stiam eu ceva dar nu eram sigura =D>=D>=D>
Noul Cod Civil ("NCC") consacra caracterul de titlu executoriu al contractelor de inchiriere incheiate in forma autentica, precum si al celor incheiate prin inscris sub semnatura privata dar inregistrate la organele fiscale, in ceea ce priveste obligatia de plata a chiriei (art. 1798 NCC) si obligatia de restituire a bunului care face obiectul contractului (art. 1809 alin. 2 si 3 si art. 1816 alin. 3 NCC).

Aceasta noutate adusa de NCC este aplicabila tuturor contractelor de inchiriere, cu alte cuvinte atat contractelor ce au ca obiect imobile (locuinte, spatii destinate activitatii profesionistilor - sedii principale sau secundare, imobile cu alta destinatie), cat si contractelor de inchiriere a bunurilor mobile (mijloace de transport, echipamente, etc) .

Consecintele acestei reglementari sunt importante, intrucat locatorul nu mai trebuie sa obtina o hotarare judecatoreasca pe fondul pretentiei sale, ci poate porni direct executarea silita impotriva chiriasului de rea-credinta (fie pentru neplata chiriei, fie pentru predarea bunului la incetarea contractului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fdl fdl Poate fi evacuata o societate de catre executor fara a avea o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila? (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere. clauza privind caracterul de titlu executoriu prin vointa partilor gabrieladina gabrieladina Urmatoarea clauza:\"Prezentul contract reprezinta titlu executoriu prin vointa expresa a partilor\", este legala si ce consecinte implica in cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)