avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deducere impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deducere impozit

Mai am dreptul la deducerea impozitului pe salariu daca baiatul este student la zi, dar in acelasi timp lucreaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 13 Iulie 2012
Nu mai aveti dreptul la deducere pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere , daca realizeza venituri mai mari de 250 lei lunar.

Codul fiscal:
art.56 (3) : Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 250 lei lunar.

Norme metodologice:
94. Sunt considerate persoane aflate în întreţinere militarii în termen, militarii cu termen redus, studenţii şi elevii militari ai instituţiilor de învăţământ militare şi civile, peste vârsta de 18 ani, dacă veniturile obţinute sunt mai mici sau egale cu 250 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Deducere personala Resurse Umane Srl Resurse Umane Srl Buna ziua, exista o varsta limita pentru copii in cazul in care parintii vor sa-l declare la deducere personala ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)