avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... modificare cod procedura penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

modificare cod procedura penala

Am inteles ca recent s-a modificat codul de procedura penala si Avocatul poporului este judecat in prima instanta de ICCJ si nu de Curtea de apel cum era anterior. Imi poate spune cineva care este legea prin care s-a modificat acest aspect?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:23, 12 August 2012
Nu am auzit sa se fi modificat CPP.
Aici e noul cod

[ link extern ]

Dar inca nu a intrat in vigoare.

[ link extern ]

( urmariti in dreapta langa o fereastra cu galben - e precizat ca VA INTRA IN VIGOARE )

Intrarea in vigoare

Art. 603. - (1) Prezentul cod intră in vigoare la data care va fi stabilită prin legea de punere in aplicare a acestuia.
(2) In termen de 12 luni de la data publicării prezentului cod in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Guvernul va supune Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedură penală.

Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Krissia ., Alte profesii
Da, nu exista nicio modificare care sa fie in vigoare in acest moment al actualului CPP.
Ultima modificare: Luni, 6 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inainte de Legea 202/2010 competenta de a judeca pe Avocatul poporului apartinea ICCJ, dupa intrarea in vigoare a Legii 202 competenta apartine Curtii de apel.
Ultima modificare: Duminică, 12 August 2012
ContSters178374, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A aparut noul cod penal si de procedura stie cineva? CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 stiu ca s-a modicat codul civil si vad multe dezbateri pe acest subiect insa de codul penal nu stiu nimic, cine stie mai multe despre acest ... (vezi toată discuția)
Apel dupã noul cod de procedurã penalã bogosianu bogosianu Dacă fondul se judecă la tribunal, se face apel tot la tribunal? (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)