avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada determinata

Buna ziua!
Lucrez la o companie unde incheiem toate contractele de munca pe perioada determinata de 6 luni, cu prelungire tot de 6 luni. Am in prezent cativa salariati carora ar fi necesar sa le prelungim doar pe perioada nedeterminata (au deja 3 contracte pe perioada determinata). Administratorul companiei si seful de productie sunt de acord cu lucrul acesta cu conditia inserarii unei perioade de proba. In consecinta, daca incetez contractul de munca pe care un angajat il are in prezent si ii fac unul nou, pe perioada nedeterminata cu o perioada de proba de 90 de zile, risc sa am probleme la un control?
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
fdiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 11:59, 13 Iulie 2012
Nu riscati nimic in cazul in care incetati un c.i.m. pe durata determinata si incheiati un c.i.m. pe durata nedeterminata in care trebuie sa inserati si perioada de proba ..

Cum au deja 3 c.i.m.? .. ati incetat c.i.m. si ati incheiat altele noi?
Li s-a incheiat contract pe perioada determinata, iar apoi s-a prelungit de inca 2 ori tot pe 6 luni. Bun atunci, m-am linistit. Multumesc!
Daca s-a prelungit durata nu inseamna ca s-a incheiat un nou c.i.m. ... un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi prelungit de nenumarate ori inauntrul termenului de 36 de luni.
In plus daca este permis.
Un CIM pe durata nedeterminata, dupa ce au expirat cele 36 de luni pentru CIM cu durata determinata, va permite inserarea unei perioade de proba pentru aceeasi persona, numai daca va fi angajat pe un alt post (o alta functie/meserie). Art. 32(2) din Codul Muncii republicat.
"Art. 32. - (1) Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singură perioadă de probă.
(2) Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o nouă funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Intrebari/lamuriri codul muncii-var. actualizata monik monik a seara tuturor! as avea si eu cateva nelamuriri cu privire la codul muncii-varianta actualizata (1.05.2011). 1. pana la urma contr colective la nivel ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca- perioada determinata sau nedeterminata? crystyna04 crystyna04 Am o prietena care a incheiat un CIM pe 3 luni.Dupa 3 luni au pus o sa semneze o prelungire a contractului pe care ea il doreste si l cere angajatorului. ... (vezi toată discuția)