avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice motive de anulare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

motive de anulare

Buna ziua,
Speţă: am o achiziţie în curs - procedura cerere de ofertă. S-a prezentat un singur ofertant, care nu s-a prezentat la desachiderea ofertelor, i-am trimis procesul verbal de deschidere a ofertelor pe fax. Vreau să anulez procedura. Întrebarea mea este dacă pot să anulez procedura pentru următoarele motive:
-neprezentarea declaraţiei privind neâncadrarea in prevederile art. 69 indice 1 din OUG 34/2006, cu toate că a fost solicitată,
-prezentarea Certificatului Constatator de la Oficiul Registrului Comertului emis in urma cu 120 zile cu toate că in fisa de date a achiziţiei se specifică clar că nu trebuie să fie mai vechi de 30 zile.
Sunt motive de anulare? Si BAZA LEGALÃ vă rog.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 15:39, 13 Iulie 2012
cam dificil daca este vorba doar de aceste documente. declaratia privind nincadrarea in prevederile 69^1 nu este un document prezentat in vederea indeplinirii criteriilor de calificare (acestea sunt prevazute in mod expres la art.176).Totusi ati putea sa invocati faptul ca nu demonstreaza neincadrarea in situatiile prevazute de art 69^1, faceti referire si la art 172 alin 2 di OUG 3/2006, sirespingenti in baza art 36 lit.) din hg care face referirela cerinte de calificare si nu la criterii de calificare, or prezentarea declaratiei poate fin incadrata la cerinta de calificare. Aceeasi situatie si pt certificatul constatator. Faceti si o analiza a ofertei tehnice poate are scapari.
Important este ca respingerea sa fie temeinic justificata, altfel ofertantul va contesta.
intrucat, cele 2 documente fac parte din documentele de calificare, aveti dreptul de a cere clarificari si prezentarea acestora. Nu sunt motive de anulare decat daca, in urma solicitarii de clarificari operatorul economic nu le prezinta.
In mod normal, intr-o astfel de situatie se solicita clarificari pt. ca nu exista motive foarte clare de descalificare. Totusi, trebuie observat ca art. 201 din oug 34 instituie dreptul autoritatii de a solicita clarificari/completari si nu obligatia acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament datat dupa data declaratiei privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din hg 925/2006 UngureanuElena UngureanuElena In cadrul unei proceduri de atribuire, la deschiderea ofertelor un ofertant a depus o declaratie privind cerintele minime de calificare conf.art.11.din HG ... (vezi toată discuția)
Documente de calificare incomplete dddimitriu dddimitriu In urma cererii de oferta publicate pe SEAP, am participat la o licitatie a carui [b]castigator [/b](un SRL) are, conform procesului-verbal, [b]documentele de ... (vezi toată discuția)
Documente calificare procedura online 2016 gabrielspp gabrielspp Am urmatoarea speta, la o procedura online cerere de oferta am mai multi op economici care le lipsesc diferite doc.de calificare: -un op.economic ai lipseste ... (vezi toată discuția)