avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... grila notar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

grila notar

Buna ziua,
As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in berceni,bucuresti de la bunica mea pentru mine dupa noua grila din 2009. ma intereseaza costurile de ambele parti deoarece eu le platesc.ms

eu ma gandesc ca donatia costa undeva pe la 2000ron si actul d vanzare cumparare la 3600 ron..sa ma astept la alte sume?
Cel mai recent răspuns: mishu_mic , utilizator 16:23, 13 Iulie 2009
Este pentru ambele contracte ....
buna ziua.

daca intrebarea mea nu are legatura cu subiectul acestui thead, imi cer scuze,

a. Tatal meu imi poate face o donatie a unui autoturism mai vechi de 15? (sunt major)
b. Prin aceasta donatie eu voi deveni proprietar al autoturismului? ...putand astfel sa intru in programul rabla?!

cu stima , antonio-daniel
Buna ziua! Am si eu o problema si chiar nu stiu cum sa o solutionez..poate ma ajuta cineva din domeniu. Lucrez pe o masina regim taxi la o firma. Problema mea este ca masina este inregistrata la societate deci, nu este pe numele meu, ci pe al sefului meu. Acum am vandut-o tot in regim taxi iar persoana respectiva imi cere sa facem un act la notariat cum ca masina este a lui acum. chiar nu stiu ce as putea sa fac in aceasta problema , ce act sa-i fac persoanei care a cumparat-o de la mine? ma puteti ajuta si pe mine va rog mult!!!!
Nu inteleg, dumneavoastra ati vandut un bun care nu va apartine, fiind proprietatea altei persoane. In acest caz, vanzarea este lovita de nulitate. Si nu aveti ce act sa-i faceti respectivului cumparator.
Poate ne spuneti si in ce baza detineti dumneavoastra aceea masina? Sau o foloseati ca si angajat a respectivei firme de taxi?
masina am cumparat-o de la sefuol societatii de taxi, acesta mi-a facut o procura cum ca masina este a mea , dar cum a aparut legea ca taxiurile trebuiesc inscrise obligatoriu la firma, prin urmare, masina este inchiriata la societate.mentionez faptul ca nu am rezidenta pe judetul in care lucrez si din acest motiv era necesar sa fie cineva din judetul iasi. astfel am ales sa las masina pe numele sefului pentru a nu aparea complcatii. masina este vanduta dar tot la aceeasi firma este inchiriata.ma gandeam acum daca ar fi in regula sa faca seful meu o procura la notariat tot asa cum mi-a facut mie sau sa-i dea persoanei ceva scris la mana sa aiba, cu martori cu tot ca sa demonstreze ca masina este a lui acum. acum nu stiu daca ar avea vreo valoare acest document.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Impozit contract vanzare-cumparare alora005 alora005 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. Mama mea are o garsoniera, mostenita de la mama ei in anul 2004 si este unicul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren, ce taxe se platesc incepand cu 2012? ContSters86219 ContSters86219 o persoana fizica care vrea sa-si vanda o bucata de teren agricol ce impozite si taxe trebuie sa plateasca incapand cu 2012? (vezi toată discuția)