avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota 2/3 proprietate dobandita prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota 2/3 proprietate dobandita prin mostenire

Locuiesc intr-un apartament compus din 2 camere bucatarie si baie mostenit dupa decesul parintilor mei in 2007. Suntem 3 mostenitori dintre care in urma mostenrii, prin conventie facuta la notar (certificat de mostenitor,iesire din indiviziune, incheiere) am preluat in posesie apartamentul mai sus mentionat ipreuna cu una dintre surori, eu in proportie de 1/3 iar sora mea in proportie 2/3 din apartament. Pana in momentul de fata locuiesc in acest apartament doar eu, sora mea locuind in bucuresti. In tot acest timp m-am ocupat eu de plata untilitatilor si intretinerea locuintei. In momentul de fata sora mea doreste sa vanda apartamentul spunand ca ea are cota de 2/3. intrebarea mea este daca poate sa vanda fara acordul meu (apartamentul nu ar avea o valoare foarte mare si fiind neajuns pentru a cumpara fiecare o proprietate separat) Ma tem sa nu ramanem si fara aceasta proprietate (acum 10 ani ea a mai pierdut o proprietate isi in momentul de fata sta in chirie). Care ar fi solutia pentru a avea siguranta ca nu sunt obligat sa parasesc proprietatea? Nu doresc sa preiau in deplina posesie doresc doar sa conserv si sa ma feresc de pierderea totala a locuintei.
(eu am fost infiat de bunici, ei fiind in acte parintii mei decedati si sora mea este defapt mama conform actelor)
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:08, 13 Iulie 2012
Nu cred ca aveti posibilitatea de a bloca iesirea din indiviziunea a coproprietarui.
Din pacate, fie cumparati dvs celelalte 2/3 fie gasiti un alt cumparator pentru aceasta cota care sa va lase sa locuiti in continuare.
Nimeni nu este obligat sa rmana in indiviziune. Sora dvs poate sa se adreseze instantei si fie sa va oblige la plata unei sulte pe dvs si sa ramaneti cu apartamentul, fie dansa sa plateasca sulta si sa ramana cu apartamentul ca mai apoi sa l vanda sau apartamentul sa fie vandut si fiecare sa si ia cota parte din pret conform cotelor mostenite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire! Saphyr Saphyr Sunt proprietar, impreuna cu sora mea care locuieste in strainatate,a unui imobil in care eu locuiesc in acest moment.Imobilul l-am cumparat eu dupa care i-am ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligată de instanță să vând jumătatea mea de proprietate? carmen51 carmen51 Pot fi obligata de instanta sa vand 1/2 mea de proprietate? Am mostenit de la parinti impreuna cu sora mea un apartament. Succesiunea a fost facuta in ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in posesia mostenirii (apartament)? Daniel1993 Daniel1993 Buna ziua. Detin din anul 2009, 50% dintr-un apartament lasat mostenire de tatal meu decedat, 50% ii revine sorei mele prin notariat. In prezent, as vrea ... (vezi toată discuția)