avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi obligată de instanță să vând jumătatea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi obligată de instanță să vând jumătatea mea de proprietate?

Pot fi obligata de instanta sa vand 1/2 mea de proprietate? Am mostenit de la parinti impreuna cu sora mea un apartament. Succesiunea a fost facuta in octombrie 2017. In prima faza sora mea a fost de acord sa-i vanda baiatului meu 1/2 ei . Acum s-a razgandit si ma tot ameninta ca ma da in judecata si imi evacueaza baiatul. Baiatul meu a locuit in acel apartament de cand a murit tatal meu ( din 2010) si a avut grija de mama mea, a zugravit , a pus termopane la camere. Baiatul meu nu poate locuii acolo?
Va rog ajutati-ma ! Ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Daca se solicita iesirea din indiviziune si nu exista alta posibilitate de partajare in natura, DA!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere situatia de fapt expusa si ca posesia se exercita de dvs si baiatul dvs, apreciez ca, in urma iesirii din indiviziune, exista sanse mari ca imobilul sa vi se atribuie dvs, urmand sa-i platiti o sulta surorii
Buna seara
Noi vrem si acum sa-i platim partea dar cererea de credit este depusa din martie si cei de la banca spun ca dureaza 3-4 luni pana se obtine creditul iar sora mea nu mai vrea sa astepte si de aici toate amenintarile. Baiatul meu sta acolo real ( doar el) , cu adresa in buletin si cu inregistrare in cartea de imobil a blocului din 2010, dar sora mea spune ca nu are nici un drept ca nu are titlu. Nu inteleg?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sora are dreptate, baiatul dvs nu are titlu atata timp cat mostenitorii sunteti dvs si sora. Baiatul locuieste in apartament in mod legal cu permisiunea unuia dintre mostenitori, adica a dvs, si nu e nimic ilegal aici.
Pe titlu in schimp apare doar numele dvs si al surorii, dar nu al baiatului. Acesta nu are un drept de proprietate in numele sau propriu, insa exercita posesia in numele mamei sale.
Termenul de acordare a creditului imi pare neobisnuit de lung.
E mai clar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Successiune, iesirea din indiviziune si vanzare? IsaBraila IsaBraila Suntem trei surori am mostenit toate trei casa parinteasca dupa moartea parintilor nostri .Sora mijlocie pe o parte din curte a ridicat fundatia unei case de ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota 2/3 proprietate dobandita prin mostenire ATN93 ATN93 Locuiesc intr-un apartament compus din 2 camere bucatarie si baie mostenit dupa decesul parintilor mei in 2007. Suntem 3 mostenitori dintre care in urma ... (vezi toată discuția)