avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... problema schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

problema schimbare domiciliu

Am urmatoarea problema:

Mi-am achizitionat recent un aparatment in sectorul 4 si vreau sa-mi schimb adresa de domiciliu. Am fost la Biroul de evidenta a persoanelor din sectorul 4 si mi s-a spus ca nu pot sa schimb domiciliul pana pe 05.08.2012 din urmatorul motiv:
In contractul de vanzare-cumparare este trecuta o clauza prin care vechiul proprietar va ocupa, in calitate de tolerat, imobilul pana la 05.08.2012. Aceasta clauza a fost introdusa de coumn acord cu vechiul proprietar pentru ca dansul sa aiba timp sa se mute la un alt domiciliu pe care il va achizitiona intre timp.
Eu nu am nici o problema legata de clauza ci problema mea este daca intr-adevar nu pot sa-mi schimb domiciliul pana la acea data desi sunt proprietar cu drepturi in regula. Din cate inteleg din acea clauza nu se spune ca eu nu am voie sa locuiesc acolo ci doar sa-l tolerez pe vechiul proprietar. Poate sa am lamureasca cineva in legatura cu problema asta ?

Pentru claritate redau literal mai jos clauza:

"Transmisiunea proprietatii cu toate atributele sale s-a facut odata cu semnarea prezentului act, vanzatorul urmand sa ocupe imobilul, in calitate de tolerat, pana la data de 05.08.2012, cand il va lasa eliberat de toate bunurile mobile ale sale si in starea in care se afla in prezent, asa cum s-a obligat mai sus."

Ideea e ca am nevoie de schimbare de domiciliu ca sa pot prelua locul de parcare de la vechiul proprietar. Sunt sanse mari sa-l pierd daca nu fac cerere la timp pentrul acel loc de parcare.
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 19:48, 30 Iulie 2012
Incercati si la alt birou. Aici gasiti un topic mai vechi: www.avocatnet.ro/content/for...
Inainte sa ma deplasez la biroul de evidenta a persoanelor am dat telefon la acel birou sa ma asigur ca acolo trebuie sa merg si mi s-a spus ca doar acolo trebuie sa merg. O sa incerc la inceputul saptamanii si la alt birou dar nu cred ca am sanse. E oricum ciudat ca persoana care a avut o problema asemanatoare cu a mea din link-ul pe care mi l-ati dat a reusit sa rezolve la alta sectie. Eu o sa incerc, insa tot nu mi-e clar de ce nu mi s-a acceptat noua adresa de domiciliu.
Daca va transmis proprietatea la momentul incheierii actelor este de la sine inteles ca sunteti proprietarul apartamentului, deci va puteti face mutatia acolo linistit. Daca proprietarul nu si-a pastrat uzufructul, e clar ca sunteti proprietar si de fapt si de drept. Mergeti la seful lucratorului de la evidenta si rugatil sa citeasca dumnealui/ dumneaei contractul. Mutatia nu puteti sa o faceti decat la SPCLEPul din sectorul de care apartine locuinta dvs.
Ati intrebat prin telefon sau ati fost cu contractul la sectia de politie care arondeaza locul de domiciliu? Poate nu s-a inteles bine la telefon cum e scris in contract... Eu nu mi-as exprima opinia pana nu as vedea contractul si as citi personal ce scrie in el. Din ce spuneti rezulta ca sunteti proprietar si puteti sa va faceti oricand act de identitate la acea adresa. Cel mai bine se rezolva direct la ghiseu.
In sectorul 4 sunt 3 biroruri de evidenta persoanelor. Eu am sunat la cel mai apropiat de noua adresa si mi s-a spus ca numai acolo trebuie sa ma prezint pentru schimbare de domiciliu la acea adresa. Dupa care m-am prezentat la birou cu toate actele si originale si copii, inclusiv timbrul si taxa pt. noua carte de indentitate platite la CEC si chiar am completat si formularul pe care l-am primit pe loc. Dupa ce am completat formularul, functionara s-a uitat pe toate actele si a zis ca sunt in regula in afara de contractul de vanzare cumparare si mi-a aratat clauza care e cu probleme si pe care am redat-o mai sus in mesajul initial. Am insistat ca nu au de ce sa se lege de acea clauza insa functionara a dat de fiecare data din cap in semn de "nu" si mi-a zis doar atat: "nu se poate". Mi-a mai zis ca intr-adevar eu sunt proprietarul de drept dar ca din cauza clauzei nu se poate sa-mi schimb domiciliul pe acea adresa. Si asta a fost tot.
Banuiesc ca pentru ea inseamna ca desi sunt proprietar de drept, totusi pana la 05.08.2012 nu am voie sa locuiesc acolo ceea ce mie mi se pare incorect,mai exact ca se interpreteaza abuziv acea clauza.

Alte discuții în legătură

Documente necesare luare in spatiu (carte de identitate expirata) Danyca Danyca Buna ziua, As dori sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite si ce documente sunt necesare pentru luarea in spatiu a unei persoane ( prietena mea ) care are ... (vezi toată discuția)
Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta? vicky_gavrila vicky_gavrila Buna seara, Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate ... (vezi toată discuția)
Situaţie încurcată, am pierdut cartea de identitate(expirată) a mamei mele, eu fiind în calitate de împuternicit. Andreibas Andreibas Buna ziua, Mă confrunt cu o situaţie încurcată. Mama mea a venit în ţară în Iulie 2014 pentru a-şi schimba buletinul care trebuia sa expire în ... (vezi toată discuția)