avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Documente necesare luare in spatiu (carte de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Documente necesare luare in spatiu (carte de identitate expirata)

Buna ziua,

As dori sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite si ce documente sunt necesare pentru luarea in spatiu a unei persoane ( prietena mea ) care are domiciliul in alta localitate decat cea in care locuiesc eu ?!
Precizez ca persoana mai sus mentionata are buletinul expirat de aproximativ 2 luni, iar pentru a-l schimba trebuie sa se deplaseze din Bucuresti, in Slobozia ( prea multa bataie de cap, drumuri multe si bani cheltuiti )
As prefera ca ea sa-si schimbe adresa din buletin cu cea la care locuieste in momentul de fata..

Apartamentul in care locuiesc, si in care doresc s-o iau in spatiu pe prietena mea, este pe numele mamei mele, care locuieste aici.

In apartament ( apartamentul are 3 camere ) locuim 6 persoane (inclusiv prietena mea) dintre care doar 4 figureaza in buletin cu adresa de aici, celelalte 2, avand domiciliul in alta parte. Una din cele doua este prietena mea.

Inteleg ca eu nu am dreptul de a lua pe cineva in spatiu, si ca doar mama va putea face asta. Dansa nu are nimic impotriva, doar ca nu stie, de fapt, nu stim ce acte sunt necesare si unde trebuie sa ne deplasam.

Daca m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri, v-as fi foarte recunoscator !

Imi cer scuze daca am scris prea mult, am vrut doar sa dau toate detaliile care v-ar putea ajuta sa-mi raspundeti la intrebari.

Va multumesc pentru timpul acordat !!

Cu stima.

I. Ionut.
Cel mai recent răspuns: Andreyiso , utilizator 06:30, 15 Septembrie 2024
toate informatiile de care aveti nevoie le gasiti aici

[ link extern ]
Bun, cu actele m-am lamurit.

Unde trebuie sa se deplaseze mama, impreuna cu prietena ( proprietara, respectiv persoana care va fi luata in spatiu ) ? Locuim in Bucuresti, Sector 2.
La sectia de politie de care apartinem, la primaria sectorului 2, sau la primaria capitalei, ori in alta parte ?
Unde v-ati facut dvs buletinul, mama..la biroul de evidenta a populatiei, acesta se poate afla in incinta sectiei de politie de care apartineti.
biroul de evidenta populatiei se afla la sectia de politie, la primarie va duceti cand va veti casatori cu prietena.;)
Intrati pe link-ul de mai jos, introduceti numele strazii unde locuiti (stanga paginii, sub sigla DGEPMB) si veti vedea unde sunteti arondati. In sectorul 2 sunt mai multe compartimente si birouri ale Serviciului de Evidenta Persoanelor. De asemenea, veti vedea acolo si programul de lucru cu publicul.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Schimbarea buletinului performer189 performer189 salut, sotia mea a divortat de fostul barbat ea are nevoie sa-si schimbe buletinul in situatia de fata, am inteles ca nu se mai poate schimba la politie se ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant ContSters94625 ContSters94625 stiti cumva ce acte am nevoie pentru viza de flotant in Bucuresti? este necesara prezenta proprietarului la sectia de politie sau pot sa duc contractul de ... (vezi toată discuția)
Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin ... C.Niculescu C.Niculescu Acum 2 ani am primit in spatiu o persoana ( pensionara ruda prin alianta ) care era in curs de a -si vinde apartamentul urmand sa se mute la copii in ... (vezi toată discuția)