avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbarea buletinului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbarea buletinului

salut,
sotia mea a divortat de fostul barbat
ea are nevoie sa-si schimbe buletinul
in situatia de fata, am inteles ca nu se mai poate schimba la politie
se face doar la evidenta populatiei la sectorul de care apartine ?
ce acte ii trebuie, multumesc
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
performer189, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:49, 30 August 2016
Buna ziua,
Doamna, prietena dumneavoastra, va avea nevoie de:
- actul de identitate vechi:
- certificatul de nastere, copie si original;
- taxa de schimbare si timbrul fiscal;
- certificate de nastere minori sub 14 ani, copii si originale:
- actul de proprietate al imobilului unde va locui (inclusiv PV de predare - primire), copie si original;
- daca acel imobil este al altei persoane, va trebui ca proprietarul sa o insoteasca avand asupra sa C.I;
- sentinta de divort LEGALIZATA, cope si original.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Doamna, prietena dumneavoastra, va avea nevoie de:
- actul de identitate vechi:
- certificatul de nastere, copie si original;
- taxa de schimbare si timbrul fiscal;
- certificate de nastere minori sub 14 ani, copii si originale:
- actul de proprietate al imobilului unde va locui (inclusiv PV de predare - primire), copie si original;
- daca acel imobil este al altei persoane, va trebui ca proprietarul sa o insoteasca avand asupra sa C.I;
- sentinta de divort LEGALIZATA, cope si original.

la sectia de politie de care apartine ? sau in alt loc ?
Cand vreodata buletinul s-a schimbat la politie ?
Ca biroul de evidenta a populatiei se afla in incinta sectiei de politie, e altceva..sa mearga la sectia de care apartine, poate alaturi sau inauntru e si un birou de evidenta a populatiei.
Iar sotia dvs va fi cand va veti casatori, cand va exista un certificat de casatorie.

gi-jane2 a scris:

Cand vreodata buletinul s-a schimbat la politie ?
Ca biroul de evidenta a populatiei se afla in incinta sectiei de politie, e altceva..sa mearga la sectia de care apartine, poate alaturi sau inauntru e si un birou de evidenta a populatiei.
Iar sotia dvs va fi cand va veti casatori, cand va exista un certificat de casatorie.

hai ca nu suntem chiar asa senili, stiam ca exista o evidenta a populatiei in sectia de politie :)
intrebarea mea a fost urmatoarea: daca in sectia de politie se mai fac buletine(biroul celor de la evidenta populatiei) pt ca mi-a fost spus ca in sectiile de politie nu mai exista biouri de acest gen

performer189 a scris:

hai ca nu suntem chiar asa senili, stiam ca exista o evidenta a populatiei in sectia de politie :)
intrebarea mea a fost urmatoarea: daca in sectia de politie se mai fac buletine(biroul celor de la evidenta populatiei) pt ca mi-a fost spus ca in sectiile de politie nu mai exista biouri de acest gen

:beer:

Deci stiti ca Evidenta Populatiei nu tine de sectia de politie dar totusi v-ar interesa daca se mai fac buletine la Politie.
Nu, nu se (mai) fac, se fac (ca si pana acum) la Evidenta Populatiei sau mai corect la Serviciul Public Local Comunitar de Evidenta Persoanelor sau la Direcţia Publică Locală de Evidenţă a Persoanelor (dupa caz).
Cele mai multe si-au mutat sediul, unele n-au avut unde sa si-l mute si sunt tot acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate noua pentru chiriasi in alta localitate salmirox salmirox Cartea de identitate imi expira in curand si am unele nelamuriri , locuiesc cu un copil cu chirie in Timisoara unde suntem angajati , iar adresa din actuala ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat 19 ani Anonimous1217 Anonimous1217 Actul de identitate va expira la împlinirea vârstei de 19 ani. De asemenea trebuie sa aibă loc si schimbarea de domiciliu într-un imobil trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)