Mi-am achizitionat recent un aparatment in sectorul 4 si vreau sa-mi schimb adresa de domiciliu. Am fost la Biroul de evidenta a persoanelor din sectorul 4 si mi s-a spus ca nu pot sa schimb domiciliul pana pe 05.08.2012 din urmatorul motiv:
In contractul de vanzare-cumparare este trecuta o clauza prin care vechiul proprietar va ocupa, in calitate de tolerat, imobilul pana la 05.08.2012. Aceasta clauza a fost introdusa de coumn acord cu vechiul proprietar pentru ca dansul sa aiba timp sa se mute la un alt domiciliu pe care il va achizitiona intre timp.
Eu nu am nici o problema legata de clauza ci problema mea este daca intr-adevar nu pot sa-mi schimb domiciliul pana la acea data desi sunt proprietar cu drepturi in regula. Din cate inteleg din acea clauza nu se spune ca eu nu am voie sa locuiesc acolo ci doar sa-l tolerez pe vechiul proprietar. Poate sa am lamureasca cineva in legatura cu problema asta ?
Pentru claritate redau literal mai jos clauza:
"Transmisiunea proprietatii cu toate atributele sale s-a facut odata cu semnarea prezentului act, vanzatorul urmand sa ocupe imobilul, in calitate de tolerat, pana la data de 05.08.2012, cand il va lasa eliberat de toate bunurile mobile ale sale si in starea in care se afla in prezent, asa cum s-a obligat mai sus."
Ideea e ca am nevoie de schimbare de domiciliu ca sa pot prelua locul de parcare de la vechiul proprietar. Sunt sanse mari sa-l pierd daca nu fac cerere la timp pentrul acel loc de parcare.
Ma intreb, daca in perioada aceasta ar fi dorit sa-si schimbe actul de identitate persoana care e doar tolerata pana la 05.08.2012, oare ar fi avut tot atatea probleme? Sau, daca inca locuieste acolo nu are nici o problema in a-si face act de identitate????:-/