avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme firma

Buna ziua,

In iulie anul trecut mi-a deschis cu un prieten o firma. Inceputul a fost promitator, insa continuarea a fost un dezastru :)).
Problemele mele sunt urmatoarele:
- De ceva vreme a expirat sediul social;
- Am angajat un contabil , insa de cateva luni nu l-am mai platit si nu mai raspunde la telefon, asadar nu stiu care e situatia actelor depuse.
Mentionez ca de 4 luni nu am mai avut activitate , insa vreau sa reiau activitatea si nu stiu exact ce datorii am iar contabilul nu raspunde.

As dori sa stiu cum pot afla ce datorii are firma si daca pot avea activitate fara sediu social, pana in momentul in care fac bani sa il platesc ..si sediul si datoriile firmei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 19:15, 17 Iulie 2012
Firma fara sediu social in regula risca sa fie declarata inactiva - ar fi bine sa evitati aceasta situatie nedorita.
Datoriile firmei (catre stat) le aflati simplu mergand la Fisc si solicitand un extras de rol.
Datoriile catre terti doar din actele contabile le puteti scoate.
Bun , si daca e declarata inactiva...pot relua activitatea?
Da, veti putea relua activitatea daca solicitati Fiscului acest lucru si daca acesta considera ca din acel moment indepliniti conditiile sine qua non.
INSA: de la expirarea sediului si pana la declararea firmei ca inactiva trece suficient timp ca sa reusiti sa va rezolvati situatia. Puteti sa activati si in aceasta perioada, cu contabilitatea pusa la puct si cu declaratiile depuse la zi.
orice problema poate fi remediata...
cautati un expert contabil sa va ajute....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. am rugamintea sa ma ajutati. am fost administrator ... Ana.stefanescu78@gmail.com Ana.stefanescu78@gmail.com Buna seara. Am rugamintea sa ma ajutati. Am fost administrator intr-un SRL care din 2012 nu a mai depus declaratii si care nu a mai avut activitate. In 2015 ... (vezi toată discuția)
S.r.l citat in instanta pentru "dizolvare societate" pentru nedepunerea situatiilor financiare anuale cpcap cpcap Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati in aceasta delicata problema. In octombrie 2005 am infiintat un SRL impreuna cu alti doi asociati (eu 50% iar ei cate ... (vezi toată discuția)
Activitate pe firma inactiva stefanl760 stefanl760 buna ziua,o firma declarata inactiva de catre anaf pentru sediu expirat ,mai poate desfasura activitate in continuare?mentionez ca nu indeplineste conditiile ... (vezi toată discuția)