avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie politie

Buna seara!
Am si eu o intrebare, am fost surprins ca martor in cazul unei batai dintre doi prieteni si alti doi necunoscuti.
Unul dintre prietenii mei a fost citat de catre politie sa se prezinte, s-a prezentat, a dat declaratie si i s-a spus sa imi transmita si mie sa ma prezint la sectia de politie pentru a da declaratie.
Problema este ca nu ma grabesc sa dau declaratie la politie si astept sa primesc citatie acasa.
1) As putea pati ceva in cazul in care nu ma prezint sa dau declaratie la politie daca nu am fost citat si nu mi s-a adus acest lucru la cunostinta din partea niciunui organ de politie?
2) Conteaza faptul ca i s-a spus prietenului meu faptul ca trebuie sa ma prezint pentru a da declaratie?
Mentionez ca politistul care cerceteaza cazul, cel mai probabil nu are datele mele personale si implicit nu stie adresa mea.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Katalynho, utilizator
Cel mai recent răspuns: Katalynho , utilizator 20:55, 17 Iulie 2012
1-In situatia in care desi anuntat de partea implicata in eveniment,refuzati sa dati curs invitatiei de audiere la politie,riscati sa vi se aplice amenda
2-In conditiile in care partea implicata in eveniment va indicat drept martor,sa fiti convins ca se cunoaste numele dvs iar restul ,adresa si alte date de identitate,nu reprezinta greutate de aflat pentru politie
In mod legal , trebuie sa fiti citat , in scris sau telefonic , conform codului de procedura penala.
Acestea sunt prevederile legale.
In cazul in care ati fost citat si nu v-ati prezentat puteti fi citat din nou cu mandat de aducere , urmand a se lua impotriva dvs , masura amenzii conform.art.198 c.pr.pen , pentru neprezentare.
Nu puteti fi citat prin intermediul altei persoane.
nu am fost citat ca martor, am fost surprins de o camera de luat vederi aflandu-ma, in momentul altercatiei, la locul incidentului si, in cazul ca voi chemat la politie, voi fi chemat ca martor de catre politie, nu de catre amicul meu, care nu cunoaste adresa mea personala oricum si nici numele meu de familie.

Nu puteti fi citat prin intermediul altei persoane.

La asta ma gandesc si eu gabi, m-am mai interesat si singurul mod in care pot fi chemat la politie ar fi prin citatie, care trebuie semnata de mine sau o persoana apropiata etc. sau telefonic de catre un organ de politie.
Inca o nelamurire as avea daca se poate, am citit pe net faptul ca, in cazul in care nu se cunoaste adresa mea, citatie se poate afisa la postul de politie din raza localitatii unde a avut loc incidentul. Se poate?
Ma gandesc ca totusi, daca ar dori sa citeze pe cineva, politia, ar putea afla domiciliul.
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
Katalynho, utilizator
Nu , adresa dvs , poate fi aflata de organul de politie ca urmare a imaginilor cu dvs din inregistrare
ok, multumesc mult:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa dau declaratie Csongor89 Csongor89 Am avut o surpriza neplacuta cumparand un telefon de la un 'prieten',mie mi a zis sa o incerc sal folosesc o zii dupa care daca imi place sa-i dau banii,am ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mihaela.carmen31 mihaela.carmen31 Buna seara exista o plangere penala impotriva unei persoane si acea persoana este chemata la politie sa dea declaratie. Acea persoana ar vrea sa merg si eu sa ... (vezi toată discuția)
Citat in calitate de martor la politie- sunt obligat sa ma prezint? marietka marietka sunt chemat ca martor la politie sa dau o declaratie sunt obligat daca nu am fost de fata? in urma cu aproape 2 ani am chemat 7 persoane la munca unde acolo ... (vezi toată discuția)