avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot fi obligat sa dau declaratie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot fi obligat sa dau declaratie

Am avut o surpriza neplacuta cumparand un telefon de la un 'prieten',mie mi a zis sa o incerc sal folosesc o zii dupa care daca imi place sa-i dau banii,am fost de acord ,dar dupa 10 minute ma suna inapoi sai dau inapoi ca o fost furat si trebuie sal duca inapoi,lam dat inapoi,dupa asta au venit problemele,prietenul a fost chemat la politie o scris declaratia cu tot cu ce sa intimplat ca mie mi o dat telefonul etc,asta petrecuse acuma 3 saptamani,azi mo sunat la telefon un domn de la politie ca trebuie sa ma prezint din cauza asta,si eu nu vreau sa dau declaratie ,nici nu vreau sa ma prezint dar asa stiu ca am obligatia desi nu am primit nici un citat am fost chemat la telefon....pot fi obligat sa dau declaratie?
Daca prietenul dvs va precizat in declaratie,pe cale de consecinta detineti calitatea de martor
Se impune sa respectati cererea organului de politie,care in situatia in care dvs demonstrati dezinteres/refuz,poate dispune inclusiv aplicare de amenda
Art. 175 Cod procedura penală:
Modul de citare
Chemarea unei persoane în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată se face prin citaţie scrisă. Citarea se poate face şi prin notă telefonică sau telegrafică.


Va trebui să daţi curs acestei solicitări, întrucât, persoanele care sunt citate ( fie şi telefonic), şi nu se prezintă, pot fi aduse silit, pe baza unui mandat de aducere emis pe numele acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)
Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Chemare la politie. modalitati de citare . loredana9696 loredana9696 cum poate fi chemata o persoana la politie?prin telefon? NU ESTE VORBA DE O PROBLEMA PENALA.SE PARE CA ESTE VORBA DESPRE O JIGNIRE. (vezi toată discuția)