avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CUMPARARE AUTO DIN UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CUMPARARE AUTO DIN UE

S.R.L.,platitoare de TVA,cumpara din Franta un microbuz de la o persoana fizica
franceza,deci neplatitor de TVA. Cum procedez?
-se raporteaza in declaratia 390?
-cum se face inregistrarea in contabilitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 11:29, 14 Iulie 2012
nu se raporteaza in decl. 390.
inregistrarea in contabilitate se face in baza contractului de vanzare cumparare incheiat cu persoana fizica franceza, contract ce trebuie tradus in vederea platii taxei pe emisiile poluante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina moise_anca moise_anca O firma platitoare de tva in Romania , cumpara o masina second de la o persoana fizica din Franta conform contractului de vanzare(care este si tradus).Cum ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pentru o intreprindere individuala dumitru elena dumitru elena Revin cu intrebarile mele dar si cu cateva in plus. As dori daca poate cineva sa-mi spuna in primul rand pentru o intreprindere individuala fara angajati ... (vezi toată discuția)