avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescris sau nu?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescris sau nu?

Buna ziua. Supun atentiei dvs, urmatorul caz.

In data de 23.01.2008, am contractat un credit in valoare de 8900 lei pe 120 luni.Pana in data de 19.04.2009 am achitat aproximativ 5000 Ron, de atunci nu am mai avut posibilitate sa achit creditul. In data de 23..01.2011, creditul a fost cesionat catre o firma de recuperari, timp in care au tot trimis scrisori, ca ma executa etc. Daca luam in calcul prescriptia ar fi implinita in cateva luni , cu o singura mentiune care apare in biroul de credite , neconfirmata de creditorul initial si anume. Cum eu din 18.11.2009 nu am mai putut plati pe 22.04.2010 , apar ca si platiti 10 lei,(eu nu am platit nimic , nu am chitanta pe asa suma) cu toate ca in rubrica de intarziere apare tot 6, ADICA 180 PLUS zile intarziere pe luna urmatoare.Revenind la creditorul initial , anul acesta am depus o plangere , prin care le solicitam, copii ale tuturor platilor,a contractului de cesiune.30 zile mai tarziu mi-au trimis in scris ca nu mai sunt clientul lor si ca da in 23.01.2011 avand 622 de zile de intarziere am fost cesionat cu X nr contract de cesiune , pe care eu nu la-m vazut si nu ma pot ajuta. De aici deduc ca acei 10 lei misteriosi nu au fost luati in calcul de sistem. Tot iin acest an in luna martie am trimis cerere cu,confirmare de primire, catre firma care ma cesionat , cu mentiunea fara sa recunosc creditul si fara sa refuz sa-l platesc, sa-mi puna la dispozitie toate documentele care sa ateste,confirme datoria me de 15.000 lei . Nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns dar firma respectiva, continua sa imi trimita plicuri ca ma execut silit. La telefon nu am ce vorbi cu dansii, atat le spun ca le-am trimis in scris ce am avut de zis, nu doresc sa vb la telefon si sa fiu inregistrat, conform legii mi-am exprimat dorinta de a discuta,colabora in scris. Dansii imi raspund ca procedura va continua si ca nu au primit de la mine nimic.

In continuare Va multumesc pentru timpul acordat si astept solutii ca sa fiu cu 1 pas in fata lor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2012
ContSters250577, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters250577 , utilizator 12:56, 14 Iulie 2012
Buna ziua
Prescrierea intervine doar daca creditorul nu a facut nici un demers pentru recuperarea debitului!
In cazul dumneavoastra nu cred ca se pune problema deoarece singur ati spus ca v-au fost trimise scrisori de instiintare.
Executare va merge in continuare!
[editat ]
Platiti-va datoriile nu era o suma foarte mare cu un pic de bunavointa se putea ajunge la o intelegere cu banca, inainte de a fi in executare.
[editat]
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Nu caut sa nu mai platesc, Doar ca din 8900 luati + dobanzi, am platit 5000 Ron , iar acum 15.000 lei iar din toate scrisorile adresate catre creditorul initial si cesionar, nimeni nu zice nimic...Ar trebui sa plec capu si sa platesc cat le tuna lor.
Am uitat sa mentionez ca nu este in executare, mai am o problema cu o firma de recuperare cu,care colaborez foarte bine,nu au adaugat sume nesimtite la datorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se poate constata prescriptia Claudiu Ghinea Claudiu Ghinea Am si eu o problema cu krik am avut 3 credite la bcr in 2007 si in 2009 nu am mai platit creditele au fost cesionate la kruk nu cunosc exact data insa in 2011 ... (vezi toată discuția)
Executare silita-prescriptie ioana71 ioana71 Buna ziua. Am avut un credit luat la un IFN si la care am platit ratele pana in 2009. Acest IFN a cesionat creditul unei firme de recuperari creante. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Angajament plata - firma recuperari creante liliana62 liliana62 am semnat un angajament de plata cu [firma]. ulterior am solicitat contractul de cesiune intre banca si [firma] , precum si un scadentar cu dobanzile si ... (vezi toată discuția)