avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dupa cat timp se poate constata prescriptia
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dupa cat timp se poate constata prescriptia

Am si eu o problema cu krik am avut 3 credite la bcr in 2007 si in 2009 nu am mai platit creditele au fost cesionate la kruk nu cunosc exact data insa in 2011 am primit somatie de plata iar in anul 2014 am fost executat silit stiu ca au trecut 4 ani de la executare dar pot sa fac o cerere la instanta sa constate prescriptia datoriei si sa fiu repus in situatia initiala ? Plus ca cei de la kruk de la o datorie de 5000 de lei la care am fost somat in 2011 au adaugat dobanzi iar supa pentru care am fost executat in 2014 a fost 8900 se poate astfel de lucru ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:19, 19 Iulie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E posibil sa se fi prescris.
Termenul e de 3 ani.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

E posibil sa se fi prescris.
Termenul e de 3 ani.

Dar in cazul de fata se mai poate face cerere pentru constatarea nulitatii daca mama mea nu a facut contestatia impotriva poprii, avand in vedere ca au trecut 4 ani de la hotarare?
Nu se face cerere pentru constatarea nulității.

Contestație la executare se declară.
Dacă au trecut 4 ani de la poprire probabil s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit de nevoi personale Monat Gabriela Monat Gabriela In 2007 am luat un credit de nevoi personale de la Raiffeisen. Data scadenta ar fi fost 2017. Din motive financiare, ultima rata a fost achitata in 2014.. Pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita aurel2010 aurel2010 Am avut un credit de 8000 de euro la BCR am platit pana in 2010, 22 septembrie dupa care am avut un accident si nu am platit 3 luni in decembrie cand am fost ... (vezi toată discuția)