avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcat corect, un Tico a fost totuși ridicat pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcat corect, un Tico a fost totuși ridicat pe platformã. De ce?

Ieri, vineri 13, zi cu ghinion, treceam pe strada Mitropoliei din Sibiu, îndreptându-mă către sediul primăriei. Pentru cei ce cunosc zona, se știe că este raiul ridicătorilor de mașini. Există o cârdășie demnă de cauze mai bune, între tot felul de informatori (plecând de la poliția comunitară și ajungând la paznicii de pe la muzeul din zonă) și băieții cu platforma de ridicare. Nu contest utilitatea acestei mașini, însă atunci când deja abuzurile se înmulțesc, utilitatea ei dispare îngropată în noianul de contestații și dări în judecată.
Dar să revenim. Așa cum spuneam, pe strada cu pricina tocmai se oprise curajoasa platformă să ridice un Tico. M-am uitat atent la locul de parcare din dreptul mașinuței. Nu era nimic în neregulă. Era parcată regulamentar. I-am atenționat pe cei ce se ocupă de atârnarea mașinilor în macara că, probabil, este o greșeală și, din grabă, au tăbărât pe altă mașină. Ei mi-au răspuns că totul e în regulă și să-mi văd frumușel de drum. Nevenindu-mi să-mi cred ochilor, am mai întrebat dacă greșesc eu sau ei. Un tinerel cu aer preocupat, care filma întreaga procedură de ridicare a autoturismului, a catadicsit într-un final și mi-a dat o explicație atât de stupidă, încât până și fiicei mele, micuțe ce-i drept, i s-a părut o maaaaare aberație.
Răspunsul a fost: ''o ridicăm pentru că are lipit pe geam un anunț că-i de vânzare''!
Este oare corect lucrul acesta? Există o lege în acest sens, sau o hotărâre de consiliu local? Sau e pur și simplu doar un alt abuz, dintre miile de abuzuri?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:24, 14 Iulie 2012
Situatia expusa de dumneavoastra are adevarul la mijloc. Cu privire la ridicarea autoturismului parcat regulamentar este intradevar un abuz. Insa, foarte des au fost cazuri si sunt cazuri in care anumiti cetateni care se ocupa cu vanzarea autoturismelor le expun in parcari publice, unele fara plata, impiedicand astfel un alt posesor de autoturism sa isi parcheze autoturismul in astfel de locuri.
Este posibil sa existe la nivelul municipiului Sibiu sa existe o hotarare de consiliu local care interzice parcarea autoturismelor cu anunt de vanzare in parcari publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare autoturism in sibiu alexalex777 alexalex777 Buna ziua! Astazi am parcat, in jurul orei 9:00, pe strada Centumvirilor, în Sibiu, stradă cu sens unic, ce-i drept, poate prea aproape de intersecția ... (vezi toată discuția)
Multdiscutata parcare a masinilor Gabrielro22 Gabrielro22 Buna, locuiesc in Sibiu pe o strada cu sens unic de 3,38m latime partea carosabila si 1m si ceva trotuarele. Exista o hotarare a Consiliului local din 2001 cum ... (vezi toată discuția)
Ridicari auto neregulamentare Daria B. Daria B. Buna ziua, Joia trecuta mi-a fost ridicata masina din Sibiu, desi consider ca am parcat regulamentar: pe o strada din centru, in zona A de parcare, am ... (vezi toată discuția)