avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Debransare RADET

Locuiesc la casa si doresc sa ma debransez,de la RADET.Problema este ca,la bransarea la RADET,a trebuit sa prelungesc coloana termica,pe banii mei, cu aprox.12m,urmind ca in cazul racordarii din acest tronson a altor beneficiari,sa-mi ceara acordul;lucru intimplat cu un singur beneficiar.
Cind am intrebat RADET-ul ce se intimpla cu acest tronson dupa debransarea mea,mi s-a comunicat ca,daca eram singurul beneficiar al tronsonului,"as fi putut fi despagubit",sau daca ambii beneficiari s-ar fi debransat,"as fi putut fi despagubit",dar intrucit cel de-al doilea beneficiar nu se debranseaza,coloana ramine a mea,este gestionata de RADET (?!?!...), iar eu "pot suporta orice",inclusiv inlocuirea coloanei,in cazul ca ar fi necesar. Cum vine asta ?...am intrebat.Mi s-a raspuns ca asa sint procedurile,proceduri care le gasesc in legislatie. Ma poate lamuri cineva? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: marin12 , utilizator 22:45, 18 Iulie 2012
Eu stiam ca, pana in contorul de energie termica, coloana este a RADET, ce urmeaza dupa acest contor fiind coloana consumatorului. Dumneavoastra spuneti ca ati tras un tronson din magistrala principala pana in locuinta, pe banii dvs.

Unde este amplasat contorul dvs de energie termica, fata de acesti 12m? Langa magistrala, sau la intrarea in casa?
Unde este bransat al doilea consumator? Dupa contorul dvs, ceea ce inseamna ca platiti la comun consumul, sau aveti contoare separate, la intrarea in fiecare locuinta, ceea ce inseamna ca sunteti responsabil doar de o mica parte din acei 12m?

Cine v-a dat acel raspuns? Incercati mai sus, daca mai aveti unde, eventual cu o cerere scrisa, inregistrata la sediul general.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare caldura de plata integrala a facturii radet gcprmr gcprmr Buna ziua, locuiesc intr-un bloc in care majoritatea locatarilor au centrale de apartament si doar 4-5 apartament au ramas racordate la RADET. Este legal si ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Centrala de apartament intr-un condominiu cu centrala de bloc Shandy Shandy Cum ma poate ajuta legea sa imi pun centrala proprie intr-un bloc cu centrala de bloc care nu face fata la cereinte, jumatate de bloc este in frig si costurile ... (vezi toată discuția)