avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de apartament intr-un condominiu cu centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de apartament intr-un condominiu cu centrala de bloc

Cum ma poate ajuta legea sa imi pun centrala proprie intr-un bloc cu centrala de bloc care nu face fata la cereinte, jumatate de bloc este in frig si costurile pentru caldura sunt duble fata de costurile normale. Vecinii nu permit instalarea centralei proprii deoarece prefera sa stea in frig cu cheltuieli uriase.
Cel mai recent răspuns: Alyna1981 , utilizator 11:15, 7 Mai 2022
Vecinii nu au dreptul sa interzica nimic nimanui!!!
Va instalati o centrala proprie de gaz (atentie instalatia de alimentare va trebui sa fie complet separata de instalatia generala de gaz daca nu aveti contor de gaz individual in apartament) si dupa instalare instiintati AP-ul in scris cu confirmare de primire de faptul ca nu mai consumati agent termic din instalatia comuna (va trebui sa furnizati si PV-ul de sigilare al bransamentelor fostelor radiatoare, PV semnat si stampilat de catre o intreprindere agreeata, de obicei aceeas care a realizat noua instalatie si a montat centrala individuala).
Tot veti plati ceva dar numai pt consumul de agent termic necesar incalzirii partilor comune. Deci inainte de debransare va trebui sa cereti quantumul de repartizare al consumurilor pe apartament si parti comune (pentru a fi protejat impotriva abuzurilor).
Da, în condițiile în care obțineți toate avizele legale va puteti debransa mai ales daca exista probleme.
Mi s-a spus ca am nevoie de acordul vecinilor pentru a ma debransa si instala centrala proprie iar acestia m-au anuntat ca nu imi dau voie.
Da, se cere acordul vecinilor.
Ati putea încerca prin judecată sa obțineți acest drept.
Mergeți la avocat și dacă refuzul lor este nejustificat vor fi obligați să va plătească avocatul.
Ati mentionat ca debransarea se poate face daca exista probleme. La ce fel de probleme va referiti? Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Plata deconectare colterm Pretorian Lucian Pretorian Lucian Buna ziua, Locuiesc in Timisoara,intr-un bloc cu 20 de apartamente. Din cele 20 apart doar 10 apart erau debransate, pana in 2013.In anul 2014,eu si inca un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari carlaelena carlaelena Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara ... (vezi toată discuția)
Debransare incalzire spatiu comercial de la un sistem cu centrala comuna pe casa scarii ramuscom ramuscom Buna ziua Sunt confruntat cu urmatoarea situatie, despre care va dau urmatoarele detalii: - avem o centrala termica pe casa scarii pentru furnizare apa calda ... (vezi toată discuția)